2,3K
Calendaristic, primavara a inceput de cateva zile si nu trebuie sa uitam ca organismul este destul de slabit si nevoit sa se confrunte cu noi provocarii cauzate in mod special de cresterea temperaturilor. Pregatiti sau nu, trebuie sa intelegem ca sistemul imunitar trebuie sustinut pentru a lupta impotriva bolilor.
Pentru intampinarea noului anotimp, specialistii de la compania Herbalife ne indeamna sa consumam ceai verde, ghimbir, afine, scortisoara, smochine si mere. Folosirea acestor alimente este cel mai important mecanism cu ajutorul caruia ne putem feri de agentii patogeni si putem lupta impotriva bolilor in mod natural. Medicul Luigi Gratton, vicepresedintele diviziei Nutrition Education din cadrul companiei Herbalife si membru in ,,Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc" ne recomanda cateva alimente la indemana tuturor, cu ajutorul carora ne putem intari sistemul imunitar dar si preveni afectiuni mult mai grave.
Astfel, ceaiul verde, datorita antioxidantului EGCG, reduce riscul declansarii mai multor tipuri de cancer. Ghimbirul contine gingerol, un compus cu proprietati anticancerigene. Afinele sunt unele din cele mai sanatoase fructe si au in compozitia lor substante cu insusiri dintre cele mai diverse. Scortisoara este bogata in antioxidanti care inhiba coagularea sangelui si proliferarea bacteriilor. Cartofii dulci contin glutation, un antioxidant cu rol de coenzima, ce intareste sistemul imunitar si lupta impotriva bolilor Alzheimer si Parkinson.
In Romania, piata produselor naturiste este din ce in ce mai dezvoltata, insa are foarte multe carente din punct de vedere al numarului foarte mic de specialisiti in domeniu.