2,7K
Peste senzatia de foame poti trece destul de usor daca vei consuma inainte de masa anumite alimente, sanatoase, care te ajuta sa-ti reglezi apetitul si sa adaptezi ulterior portiile de mancare adevaratelor nevoi ale organismului tau. Iata care sunt alimentele care taie senzatia de foame si care te pot ajuta sa revii la un regim de viata sanatos, fara a exagera cu restrictiile.
Iaurtul potoleste rapid senzatia de foame, chiar daca este mancat in portii mici. Acesta este un aliment excelent, ce poate fi consumat seara dupa ora 19.00, in momentul in care apare senzatia de foame si nu doresti sa mananci altceva care iti pune in pericol silueta.
Oul fiert este un aliment foarte satios, care te ajuta sa pacalesti foamea.
Orezul brun este foarte satios, bogat in fibre care regleaza tranzitul intestinal. El poate fi consumat simplu, fiert, preferabil fara ulei si fara a-l combina cu proteine animale sau cu produse lactate. Fibrele solubile se gasesc in morcovi, fasole, linte sau ovaz, dar si in spanac, urzici, stevie sau leurda.
Cu un continut bogat de fibre si cu foarte putine calorii, fructele taie rapid pofta de mancare si ofera senzatia de satietate. Banana potoleste rapid senzatia de foame si mai ales de ceva dulce. Nu ocoli insa nici portocalele, fragii sau grapefruitul. Merele si perele sunt bogate in fibre si pot fi si ele alegerea potrivita pentru o gustare. Fructele se pot consuma ca gustare sau inainte de masa cu 30 de minute, iar citricele sunt indicate in prima parte a zilei.
Daca vei bea cate un pahar de apa plata cu lamaie cu aproximativ 10 minute inainte de fiecare masa, senzatia de foame va disparea. In plus, apa cu lamaie aduce si o serie de beneficii organismului.
Cartoful fiert alunga senzatia de foame, datorita fibrelor alimentare care se gasesc in cantitate mare in aceasta leguma. Il poti consuma la pranz, insa nu alaturi de paine, carne sau peste, ci simpu sau in combinatie cu legume fierte sau salate.
Ciupercile au un continut scazut de calorii, dar sunt foarte bogate in vitamine si minerale: vitaminele B, D, E, calciu, fier, potasiu si fosfor.