1,4K
Daniel Bach, numit in luna februarie manager al Holcim Romania in locul lui Markus Wirth, a intrat in plin in paine, coordonand activitatea fabricilor de ciment de la Campulung si Alesd, a statiei de macinare de la Turda si a celorlalte puncte de lucru ale companiei din tara noastra. El si-a alcatuit un top al principalelor provocari pe care le are de infruntat in Romania, pe primul loc fiind nivelul scazut al investitiilor in infrastructura.
„Infrastructura este ceea ce tine in loc dezvoltarea Romaniei. Cand infrastructura se va dezvolta, atunci si investitorii straini vor veni in numar mare in Romania. De asemenea, toate lucrarile de infrastructura sunt legate in mod direct de consumul de ciment, asa ca nivelul de dezvoltarea a infrastructurii influenteaza si vanzarile de ciment”, a declarat Bach. Ca atare, tinand cont de situatia actuala si de prognozele pentru perioada imediat urmatoare, Daniel Bach spera ca vanzarile de ciment sa se situeze in acest an la nivelul anului trecut, cel mai pesimist scenariu acceptat fiind o scadere cu 5% fata de 2010.
Daniel Bach s-a alaturat grupului elvetian Holcim in anul 1994, ca inginer de proiect, iar din 2001 a indeplinit misiuni diverse misiuni manageriale in tari din Asia, inainte de a deveni presedinte al Holcim Romania, el fiind vicepresedinte al subsidiarei Holcim din Filipine. “Nu am avut nici un soc important de la venirea mea in Romania si nici nu pot spune ca m-a surprins, pentru ca stiam destul de multe lucruri despre aceasta tara. De prima oara m-am simtit bine si in Bucuresti si sunt fericit ca m-am intors intr-un oras european, dupa ce multa vreme am lucrat in Asia, unde exista o cultura diferita”, a precizat Bach, intr-o declaratie acordata unei publicatii economice. Totusi, el a marturisit ca a fost surprins neplacut de cainii vagabonzi si aglomeratia de la metrou, adaptarea la aceste situatii fiind, probabil, ultimele pozitii de pe lista sa de provocari romanesti.