1,4K
Incepand cu data de 24 iunie, intra in vigoare prevederile Legii nr.126/2011 de aprobare a OUG nr.88/2010 pentru modificarea si completarea OG nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, lege ce a fost publicata in M.O. nr.433/21.06.2011. Prin aceasta lege au fost modificate si completate si prevederile art.26 si 34 din OG nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, modificari pe care vi le redam mai jos:
-Pentru contribuabilii care au sedii secundare, platitor de obligatii fiscale este contribuabilul, cu exceptia impozitului pe venitul din salarii, pentru care platitor de impozit este sediul secundar obligat, potrivit legii, sa se inregistreze fiscal ca platitor de salarii si de venituri asimilate salariilor.
-Contribuabilii care au sedii secundare au obligatia de a declara, in numele sediilor secundare inregistrate fiscal, impozitul pe venitul din salarii datorat potrivit legii, de sediile secundare.
-Competenta teritoriala pentru administrarea impozitului pe venitul din salarii datorat de sediile secundare inregistrate fiscal, potrivit legii, revine organului fiscal competent pentru administrarea obligatiilor datorate de contribuabilul care le-a infiintat.
Fata de cele de mai sus, rezulta ca:
-Plata impozitului pe venitul din salarii datorat de catre sediile secundare ale contribuabilului se va face in contul unic 20.47.01.01. ,,Venituri ale bugetului de stat – sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire”, codificat cu codul unic de inregistrare al fiecarui sediu secundar, deschis la trezoreria la care este arondat contribuabilul care le-a infiintat.
-Evidenta fiscala a impozitului pe venitul din salarii datorat de catre sediile secundare se va conduce de catre organul fiscal competent in administrarea contribuabilului care le-a infiintat, pe fisa de evidenta pe platitor deschisa pe fiecare sediu secundar.