2,1K
Reteta de succes traditionala a locuitorilor insula Okinawa, supranumita ,,insula centenarilor", este un regim alimentar in voga, care foloseste noua alimente de baza: orezul, produsele preparate din soia, ceaiul verde, cerealele, varza, algele marine, pestele gras, cartoful dulce, legume si fructe.
Un exemplu de meniu: La micul dejun: O cana de ceai verde, o portie de cereale integrale cu lapte de soia si 3-4 samburi de nuca. La pranz: O salata de morcovi cu rosii; felul principal trebuie sa contina peste (ton sau somon) cu o garnitura de orez nedecorticat; la desert-un fruct: un mar sau o mandarina, de exemplu. Ca bautura, la alegere, se consuma apa plata sau ceai verde. La cina: salata de cruditati- rosii si castraveti, 100 g carne de pui si un fruct, ca desert. Ca bautura, se consuma fie ceai de iasomie, fie apa plata.
La toate acestea se adauga… agar-agarul, un produs tabu doar pentru europeni. Pentru japonezii care vor sa scape de doua-trei kilograme, agar-agarul este un produs la indemana, care poate fi procurat din magazinele cu produse naturiste si se bucura de renumele de protector al siluetelor perfecte.