2,7K
Masurile de austeritate bugetara impuse prin acordul cu FMI au ajuns si la capitolul rezervat asa zisilor revolutionari din 1989. Statul roman consuma anual aproape 100 de milioane de euro pentru a plati indemnizatii miilor de „revolutionari”, mare parte din ei viteji aparuti dupa lupta. Pe langa acestea, profitorii Revolutiei din 1989 au mai beneficiat si de alte privilegii, cum ar fi scutiri de impozit, spatii comerciale, terenuri, locuri de veci, transport gratuit, etc.
Dupa ce toate guvernele au tolerat cetele gurese de insi pusi pe capatuiala, se pare ca, in sfarsit, momentul adevarului se apropie. Intentia guvernului este ca de aceste drepturi sa mai beneficieze doar cei raniti si urmasii celor decedati in urma Revolutiei. In plus, impostura va fi demonstrata si cu ajutorul Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii, intrucat o parte din „revolutionarii” care, in decembrie, au ocupat institutiile publice, erau, de fapt, colaboratorii politiei politice comuniste, ei fiind infiltrati pentru a deturna evenimentele si a-i indeparta pe adevaratii revoltati. Numarul acestora a fost mai mare in localitatile unde nu s-au inregistrat evenimente sangeroase, asa dupa cum e cazul la Campulung (unde sunt inregistrati 47 de revolutionari) sau la Topoloveni (35 de revolutionari).
Multi dintre acestia sunt banuiti ca erau, de fapt, oamenii Securitatii, si semnificativ este faptul ca nici unul dintre ei nu a solicitat de la CNSAS adeverinta care sa ateste faptul ca nu au fost colaboratorii acestei foste structuri. Situatia este similara si pentru toate persoanele din Muscel care au indeplinit sau indeplinesc functii publice, singurul care, din proprie initiativa si-a prezentat un document de buna purtare fiind presedintele organizatiei Campulung a PSD, fostul deputat Gheorghe Marin.