1,5K
Luni, 22 august, in cadrul celei de-a V-a editii a Sarbatorilor Argesului si Muscelului, au avut loc deschiderea expozitiei de fotografii si obiecte personale ce au apartinut familiei Bratianu, dar si a doua tabere de creatie populara, la Muzeul National al Viticulturii si Pomiculturii Golesti si la Nucsoara, a sectiilor externe ale Scolii Populare de Arte si Meserii Pitesti.
Astfel, la Vila Florica, sub genericul „Mostenirea Bratienilor. Arc peste timp”, publicul are ocazia sa descopere prin intermediul obiectelor personale si al fotografiilor ce au apartinut Bratienilor, rolul covarsitor pe care familia de oamenii politici l-a avut in istoria nationala, amprenta pe care si-a lasat-o asupra formarii Romaniei moderne, in cadrul expozitiei realizate de Centrul de Cultura „Bratianu”.
La Muzeul National al Viticulturii si Pomiculturii Golesti, a avut loc premierea celor mai frumoase papusi realizate la atelierul de creatie populara „Papusile si lumea povestilor”, coordonat de creatoarea populara Stefania Crisan din Galati, atelier in cadrul caruia peste 80 de copii au avut posibilitatea de a deprinde mestesugul confectionarii papusilor cu ajutorul tehnicilor traditionale, creand personaje de poveste ca Pacala si Tandala, Fata babei si fata mosului, Ileana Cosanzeana si Fat Frumos.
Totodata, la Golesti a avut loc si deschiderea taberei de pictura cu tematica etnografica „Elena Stoica si micii pictori de la Corbeni”, aflata la cea de-a III-a editie, ce se va desfasura in perioada 22-26 august, la care participa elevii Cercului de pictura Culoare si vis din Corbeni-Arges, coordonati de pictorita Elena Stoica.
Si elevii sectiilor externe ale Scolii Populare de Arte si Meserii au avut ocazia sa se intalneasca si sa faca schimb de experienta si de mestesuguri, in cadrul Taberei „Traditii argesene”, desfasurata la Nucsoara, la baza Salvamont. In perioada 22-26 august, peste 65 de copii ale sectiilor externe ale Scolii Populare de Arte si Meserii, de la Nucsoara, Valea Danului, Cosesti, Rucar si Poienarii de Muscel – Jugur vor deprinde tainele olaritului, ale sculpturii in lemn, ale tesutului si cusutului, precum si in confectionarea instrumentelor muzicale, sub atenta indrumare a mesterilor populari.