Potrivit descopera.ro, cel mai recent studiu olandez releva faptul ca fructele si legumele de culoare alba au o contributie esentiala in prevenirea accidentelor vasculare. In aceasta categorie au fost introduse merele, perele, bananele, conopida si castravetii, culoarea acestora reflectand tipul de substanta (quercetina) pe care o au in compozitie.
Studiul care a durat 10 ani, a fost realizat pe un esantion de 20.000 de persoane sanatoase, dintre care 233 au suferit, pe parcurs, atacuri vasculare celebrare. In urma acestor rezultate, specialistii au relevant faptul ca riscul aparitiei accidentelor vasculare este cu 52 de procente mai mare la cei care nu consuma fructe si legume albe, fata de cei care au un consum regulat de astfel de alimente.
Cu toate acestea ceilalti oameni de stiinta sunt rezervati cu privire la acest studiu, deoarece, dupa parerea acestora, rezultatele ar trebui interpretate cu precautie. Potrivit acestora scaderea riscului de AVC ar putea fi urmarea unui stil de viata mai sanatos ce implica consumul de fructe si legume in general, si nu neaparat a celor de culoare alba, asa cum au demonstrat specialistii olandezi.