Inceperea anului universitar ar trebui sa fie pentru toata lumea, studenti, parinti si profesori un motiv de reala bucurie. Din pacate, asa zisa „reforma” din educatie nu face decat sa distruga sistemul superior de invatamant. Acest domeniu prioritar care asigura dezvoltarea unei societati este subfinantat si batjocorit de actuala guvernare. Trebuie precizat ca este prima data cand legea educatiei nu este sustinuta de cei pe care ii vizeaza: studenti, elevi, profesori si parinti.
Asa cum ne-a obisnuit, Guvernul Boc ia masuri nechibzuite fara sa faca studii si sa se gandeasca la rezultate. Ministrul Educatiei a luat masuri in necunostinta de cauza, nefiind un produs al scolii romanesti. De asemenea, faptul ca fiica sa nu studiaza in Romania ne dovedeste respectul pe care ministrul il are pentru sistemul pe care il conduce. In acest an, viitorul unei tinere generatii a fost distrus, aproximativ 100.000 de tineri nu au luat bacalaureatul. Acesti tineri au intrat cu stangul in viata profesionala. Nu au calificarea necesara pentru a fi angajati iar piata muncii este blocata. Cei care nu au luat bacalaureatul in acest an vor ingrosa numarul somerilor din Romania.
Profesorii reprezinta un pilon al societatii noastre si ar trebuie respectati si pretuiti pentru ca prin intermediul acestora societatea se va dezvolta beneficiind de forta de munca calificata. Guvernul Boc a gasit de cuviinta sa batjocoreasca permanent profesorii. Nu a trecut mult timp de cand presedintele acestei tari ne-a spus ca „scoala romaneasca naste tampiti.”
O urmare a masurilor luate de Guvernul Boc este faptul ca tinerii isi pierd speranta si nu mai au incredere in institutiile de invatamant. Este deosebit de important ca studentii sa constientizeze utilitatea facultatii si sa o perceapa ca fiind o garantie a accesului pe piata fortei de munca. Guvernul Boc trebuie dea semnale pozitive tinerilor absolventi si sa deblocheze cat mai urgent posturile in sistemul de stat pentru acestia. Un studiu al ANOSR (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania) publicat o data cu inceperea acestui an universitar subliniaza gravele probleme sociale cu care se confrunta studentii din Romania. Acest studiu atrage atentia asupra faptului ca in 2010 Romania a avut un procent de 18,1% tineri cu varsta intre 30 – 34 ani care au studii universitare, ocupand in acest moment unul dintre ultimele locuri la acest capitol impreuna cu Macedonia si Turcia. De asemenea, acest studiu atrage atentia ca desi comparativ cu anii 1990 numarul studentilor a crescut, investitia financiara a statului nu a crescut proportional. Acest guvern al portocaliilor distruge tot ce atinge: educatie, sanatate, piata muncii, infrastructura!