3,K
Echipa Muntenia Medical Hospital din Pitesti integreaza o noua specialitate medicala, Maternitatea Muntenia Medical, care isi va deschide portile in data de 20 octombrie 2011, ora 13:30.
Muntenia Medical Hospital reprezinta o alternativa fata de serviciile oferite de stat pentru pacientii care doresc si o alta abordare, atat din punct de vedere medical,cat si din punct de vedere al sigurantei si confortului oferit prin intermediul sistemului de cazare din spital. Compartimentul Maternitate si Compartimentul Nou-Nascuti din cadrul Spitalului Muntenia Hospital au in dotare aparatura de ultima generatie care se ridica la standardele Uniunii Europene si sunt organizate cu o structura functionala care cuprinde sala de asteptare pacienti, doua rezerve, spatiu internare, bloc de nasteri cu doua saloane unice de nastere, sala cezariene, salon postoperator cu doua paturi, zona nou-nascuti amenajata pentru supravegherea bebelusilor normoponderali in situatia in care mama doreste sa se odihnesca.
Structura MaternitatiiMuntenia Medical Hospital are la baza o noua abordare in managementul nasterii fiziologice ce inlocuieste vechiul concept de sala de pretravaliu si sala de expulzie cu unul nou -Salon Unic de Nastere,preferat de 90% din femeile din SUA , concept care ulterior a fost adoptat si de europeni si restul lumii civilizate. “Mi-am dorit foarte mult timp sa lucrez intr-un asemenea serviciu,mai ales ca am lucrat la stat mai mult de 26 de ani si mi s-a oferit prilejul de a lucra intr-un mediu cu conditii deosebite. In cadrul acestei maternitati, tinerele mame pot beneficia de conditii hoteliere mai bune, mai curate decat ceea ce exista in spitalele de stat. Maternitatea Muntenia Medical ofera posibilitatea de a monitoriza sarcina si de a realiza nasteri pe cai naturale sau prin operatie de cezariana”, a marturisit Dr. Mihai Nurciu, Ginecolog Sef al maternitatii. De asemenea, domnul doctor le transmite viitoarelor mamici saaleaga cu incredere serviciile oferite de Muntenia Medical Hospital deoarece spitalul ofera un act medical competent in conditii foarte bune si de siguranta. Prin intermediul acestui spital se doreste ca pacientii din Romania sa poata beneficia de servicii medicale integrate la standarde europene.
Conf. Dr. Cristian Celea, Director General Muntenia Medical Hospital a declarat in acest sens ca: “In luna mai a acestui an, odata cu debutul acestei unitati medicale, va promiteam deschiderea acestei maternitati,care sa confere un alt flux informational, un alt specific medical, in care am pus accentul pe calitate si care din punctul nostru de vedere oferafiecarui pacient posibilitatea unui diagnostic cert, profesionist.Siguranta individuala din punct de vedere medical o extindem asupra familiei si mai ales asupra viitorului care este reprezentat pentru fiecare dintre noi de un copil. Mesajul nostru este: ,,Mami, gaseste-ti cuibul, vino la Maternitatea Muntenia Medical Hospital!”
Conceptul presupune aplicarea unor principii dintre care cel mai important este centrarea pe pacient si nevoile acestuia, gravida fiind internata intr-o camera unde urmeaza sa aiba loc travaliul,apoisa nasca siulteriorsa stea cu bebelusul pana cand este mutata in rezerva,unde,in functie de optiune, poate sta impreuna cu bebelusul nou-nascut. In ceea ce priveste utilitatea sectiei de maternitate, Sorin Negrea, Directorul Executiv al Spitalului Muntenia Medical Hospital a declarat urmatoarele:„O sectie de maternitate in cadrul spitalului reprezinta pentru noi o provocare. Am ales sa infiintam aceasta sectie pentru a completa conceptul de servicii integrate, pe care l-am promovat inca de la lansarea maternitatii din luna mai dar si pentru ca dorim sa fim mai aproape de comunitatea din orasul Pitesti deoarece are nevoie de o maternitate care raspunde celor mai exigente cerinte la standarde internationale.”
Deschiderea maternitatii reprezinta atat o investitie financiara cat si una de ordin uman, Petre Pavel Szel, Presedintele CASIF Muntenia declarand in acest sens urmatoarele:“Maternitatea Muntenia Medical Hospital reprezinta o investitie a SIF Muntenia in domeniul medical, acesta avand doua componente: o componenta strict financiara in care noi ca un fond de investitii, investim bani cu scopul de a obtine un profit intr-un timp mai scurt sau mai lung. In acelasi timp o investitie in sanatate, reprezinta si o investitie umana din toate punctele de vedere, fiind un centru de atractie pentru personal, in primul rand doctori, deoarece avem de gand sa angajam doctori din tara cu norma intreaga, dar si din strainatate.” Pentru a veni in intampinarea pacientelor care doresc sa isi cunoasca starea de sanatate, Muntenia Medical Hospital a creat pachete medicale dedicate femeii care cuprind seturi de analize si investigatii. Aceste pachete medicale vor fi anuntate in cadrul deschiderii maternitatii.
Muntenia Medical Hospital este primul spital privat regional din Pitesti care ofera pacientilor servicii medicale integrate de inalta calitate, la nivel european. Spitalul a fost creat pentru a oferi atat pacientilor cat si medicilor cele mai sigure, rapide si complete posibilitati de investigatii si tratament, in sistem ambulatoriu, spitalizare de zi si spitalizare continua. Inceputa in anul 2008, investitia SIF Muntenia s-a desfasurat in mai multe etape si a avut ca obiectiv realizarea unui Spital Privat care sa deserveasca comunitatea din Arges si judetele limitrofe. Daca la inceput investitia a fost de aproximativ 4 milioane de Euro, astazi Muntenia Medical Hospital a investit de peste 14 milioane de Euro, care se regasesc in aparatura medicala de ultima generatie, in dotari medicale la nivel european si nu in ultimul rand in capital de lucru, pentru ca cea mai mare investitie se face in oameni. Echipa medicala care desavarseste maternitatea are atat experienta profesionala care sa ii recomande in relatia cu pacientii, dar si suportul celorlalte departamente din spital pentru a oferi pacientilor servicii medicale integrate.
Viitorul proiect al spitalului vizeaza deschiderea sectiei de chirurgie continua in care se vor investi peste 1.7 milioane de Euro si va fi vorba despre chirurgie ne nisa.