Anul acesta, argesenii s-au axat pe cresterea porcilor, asa ca si preturile de vanzare "in viu" reflecta "inflatia" de guitatori de pe piata. La multe case din mediul rural sunt anunturi de vanzare, iar un porc de 120 de kilograme poate fi achizitionat si cu 650 de lei.
O nimica toata daca ne gandim cat mananca un porc pentru a ajunge la o anumita greutate. Acum a aparut si o noua practica: vanzarea porcilor pe internet care s-a transformat dintr-o chestiune pitoreasca intr-o adevarata afacere.
Daca in urma cu doi ani nu existau prea multi amatori de a cumpara cu ajutorul site-urilor pentru anunturi carnea necesara prepararii bucatelor pentru mesele de Craciun si Revelion, acum afacerea merge din plin, existand sute de anunturi din toate zonele judetului.
Oferta este variata, atat in ceea ce priveste rasele cat si in ceea ce priveste serviciile oferite, de la o simpla livrare a animalului viu, pana la sacrificare, transare si chiar preparerea anumitor produse (carnati, toba, caltabos).
Comparativ cu 2010 se poate observa ca preturile sunt intr-o usoara descrestere, de la 8-9 lei kilogramul (animalul viu) la 6,5 – 8 lei in acest sezon.