1,7K
Razvan Burleanu a devenit sambata primul presedinte al Federatiei Europene de Fotbal, organism constituit la finalul saptamanii trecute, la Praga. Burleanu, care este si presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania, va avea un mandat de 5 ani in fruntea forului continental, acesta fiind ales cu unanimitate de voturi.
In noua sa misiune, Razvan Burleanu va fi asistat de vicepresedintele Filip Juda (Cehia), secretarul general Bruno Alpeza (Croatia), David Windsor-Harris (Marea Britanie), Yair Scher (Israel), Eugeniu Ciobu (Moldova) si Athanasios Papadopoulos (Grecia).
”Infiintarea Federatiei Europene de Minifotbal reprezinta cel mai amplu proiect destinat dezvoltarii sportului de masa pe continent, dupa caderea comunismului. Succesul pe care Romania l-a inregistrat prin desemnarea mea in cea mai importanta functie din minifotbalul european dovedeste ca avem o contributie majora la dezvoltarea acestui fenomen, fapt sustinut si de cele doua titluri de campioni europeni castigate de nationala Romaniei. Sunt bucuros ca acest proiect, inceput acum 6 ani in Romania, si sustinut doar de dorinta unor oameni pasionati de a reusi, s-a transformat intr-un exemplu de succes.”, a declarat Razvan Burleanu.
Tarile semnatare ale actului fondator al Federatiei Europene de Minifotbal sunt: Cehia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Grecia, Israel, Italia, Kazahstan, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Slovenia, Moldova, Marea Britanie si Romania. Impreuna, aceste tari vor colabora pentru dezvoltarea competitiilor, organizarea si promovarea minifotbalului in Europa.
In cele 15 tari semnatare a noului act, peste 500.000 de europeni practica minifotbalul intr-un cadru organizat, jucat dupa aceleasi reguli, principii si valori, exclusiv din placerea practicarii acestui sport. In urma acestui proiect, numit Federatia Europeana de Minifotbal, acest numar impresionant de jucatori are toate sansele de a exploda in perioada imediat urmatoare, alte tari anuntandu-si deja demararea procedurilor de inregistrare la nivel national, Austria, Franta, Elvetia fiind doar primele dintre acestea.
Federatia de Minifotbal din Romania organizeaza in prezent campionate de minifotbal in 36 de judete, pentru un numar de peste 30.000 de jucatori amatori. Impactul fenomenului minifotbal in tara noastra are ca dovada si cele doua titluri europene castigate de echipa nationala a Romaniei in 2010, la Bratislava, si in 2011, la Tulcea.