In primele doua luni ale anului, numarul de innoptari ale turistilor inregistrate in structurile de cazare turistica a fost de 27.300, din care 21.100 innoptari ale turistilor romani (77,1% din total) si 6.200 innoptari ale turistilor straini (22,9%). Asta nu inseamna ca tot atatia turisti ne-au „trecut pragul”, cum se spune.
Poate fi vorba de una si aceeasi persoana care, sa spunem, s-a cazat pentru 3 zile in Arges, in aceeasi situatie putand fi alte mii de turisti.
Fata de perioada similara a anului precedent, numarul de innoptari a crescut cu 13,3%, evolutia fiind determinata de cresterea cu 6,3% a numarului de innoptari ale turistilor romani si cu 45,8% a numarului de innoptari ale turistilor straini.
Cele mai multe innoptari au fost inregistrate in structurile de cazare de tip hotel (68,7% din total), iar cele mai putine (0,5%) au totalizat unitatile din categoria hosteluri.
Pe zone turistice, cele mai multe innoptari au fost inregistrate in unitatile din orasul resedinta de judet (58,1% din total) si in unitatile din zona montana (26,0%).
Innoptarile turistilor straini care au provenit din tarile europene au reprezentat 85,0% din totalul innoptarilor turistilor straini.
Intr-un clasament al tarilor din care provin turistii straini, dupa ponderea numarului total al innoptarilor realizate de acestia, pe primul loc s-a situat Franta (27,6%), urmata de Italia (10,4%), Republica Ceha (9,6%) si Germania (9,5%).