Un studiu din Marea Britanie investigheaza daca un ingredient alimentar curry, poate imbunatati tratamentul pacientilor care sufera de cancer intr-un stadiu avansat. Curcumin, ingredient care se gaseste in sofranul indian, a fost identificat ca avand numeroase beneficii asupra sanatatii.
Oamenii de stiinta vor suplimenta chimioterapia standard, cu pastile care contin curcumin, un compus care se gaseste in curry. Testele de laborator au sugerat ca curcuminul poate stimula capacitatea chimioterapiei de a distruge celulele canceroase intestinale. Compusul este cunoscut pentru proprietatiile sale anti-inflamatorii si, de asemenea, actioneaza ca un antioxidant. Acesta a fost folosit in mod traditional pentru o gama larga de probleme, inclusiv tulburari hepatice si digestive, alergii si acnee.
Prof. William Steward a declarat: "Odata declansat cancerul de colon, este foarte dificil de tratat, printre altele pentru ca efectele adverse ale chimioterapiei limiteaza durata în care pacientul poate fi tratat. În cazul în care curcuminul poate creste sensibilitatea celulelor canceroase la chimioterapie, ar fi extraordinar pentru ca asta înseamna ca administrand doze mai mici, pacientii vor avea mai putine efecte adverse si astfel tratamentul va putea fi administrat pe o durata mult mai lunga.
Cercetarea este inca la inceput, dar studierea potentialului de vindecare a cancerului pe care il au anumite plante merita toata atentia si speram ca vom putea oferi posibilitatea de a dezvolta noi medicamente în viitor“.
Prin efectuarea testelor clinice de acest fel, se pot afla mai multe despre potentialele beneficii ale administrarii de curcumin în doze mari, dar si despre posibilele efecte pe care aceasta substanta le poate avea asupra celor bolnavi de cancer.