Uleiul de masline reprezinta un aliat important in lupta impotriva cancerului. Oamenii de stiinta de la Universitatea Autonoma din Barcelona au aflat care sunt efectele consumului de ulei de masline asupra dezvoltari diferitelor tipuri de cancer.
In experimentele efectuate pe soareci, cercetatorii au descoperit ca uleiul de masline previne alterarea ADN-ului, schimbarile la nivelul acestuia provocand dezvoltarea tumorilor. Cercetatorul Dr. Eduard Escrich recomanda un consum zilnic de 50 ml sau 10 lingurite de ulei de masline extravirgin si avertizeaza ca doar consumul pe termen lung aduce rezultate.
Un al doilea studiu facut de catre cercetatori spanioli a costatat ca uleiul de masline opreste actiune genelor responsabile de rigidizarea arterelor. De asemenea, si maslinele sunt o sursa perfecta in lupta impotriva cancerului. Maslinele contin cantitati bogate in fier, vitamina E fibre si cupru. Datorita acestor elemente ele pot redresa nivelul colesterolului si previn infarctul.