Un studiu efectuat de Harvard School of Public Health a aratat ca un hot dog sau carnea rosie poate ridica rata de mortalitate cu 20%. Carnea rosie poate fi inlocuita cu alte surse de proteine cum ar fi peste, pui sau legume care reduc rata de mortalitate. Studiul a luat in considerare varsta, indicele de masa corporala, activitatea fizica, precum si istoricul familial de boli de inima.
Cercetatorii au estimat ca 9,3 la suta dintre decesele de sex masculin si 7,6 la suta dintre decesele de sex feminin ar putea fi prevenite, daca s-ar consuma mai putin de 0,5 portii de carne rosie pe zi. Persoanele care au mancat de doua ori pe zi carne rosie, proaspata sau prelucrata, au prezentat un risc cu 30% mai mare de a avea probleme cardiace, decat cele care au consumat doar o jumatate de portie. In aceste conditii, specialistii sustin ca minimizarea consumului de carne rosie aduce importante beneficii pentru sanatate.
Daca este gatita in mod sanatos, cum ar fi la gratar, carnea rosie este foarte sanatoasa.
Sursa:ZME Science