Argesul, ca si Romania, are cel mai mare potential economic in trei sectoare principale: energie, turism si agricultura. Cu toate acestea, aproape nimeni nu mai concepe sa nu aiba o diploma universitara.
Toate bune si frumoase, caci instruirea continua este chiar indicata. Numai ca domeniile de studiu alese sunt total nefolositoare.
Numarul licentiatilor in Agricultura din Arges, de exemplu, este in scadere cu 25% fata de 2006.
In schimb, numarul de diplomati in stiinte politice si administrative a crescut de trei ori intre anul scolar 2005/2006 si 2009/2010. Scaderea numarului de ab¬solventi in energie si agri¬cul¬tura este cu atat mai sem¬ni¬ficativa cu cat in acelasi in¬terval numarul total de ab¬sol¬venti de facultate a crescut cu 70%.
Analiza evolutiei numarului de absolventi arata ca in general studiile ingineresti au pierdut puternic teren in fata absolventilor de economie, drept si stiinte umaniste, in pofida trendului general de pe piata muncii care arata ca inginerii sunt tot mai cautati.
Astfel, in timp ce ponderea numarului de absolventi ingineri a scazut cu 7%, de la de la 29% la 22% din total, numarul absolventilor de studii economice a crescut de la 30% la 37% din totalul tinerilor licentiati.
Ponderea absolventilor de drept a ramas constanta, la 9%.