1,K
Debutul campaniei electorale da ocazia argesenilor sa-si defineasca optiunile pentru Camera Deputatilor si Senat. Urmeaza o luna de analiza, in urma careia oamenii vor alege omul potrivit, pe cel mai harnic si mai curat, pentru a-i reprezenta in Parlament.
Candidatul ARD la Camera Deputatilor pe colegiul Pitesti Sud, Catalin Teodorescu, subliniaza importanta unei alternative la actuala guvernare, bazata pe realism si perfomanta economica: „Alegerile din 9 decembrie reprezinta lupta dintre dreapta si stanga. E o confruntare intre cei care vor dezvoltarea Romaniei si cei care vor sa o tina pe loc sau s-o intoarca in trecut. USL duce Romania pe un drum gresit, noi ne propunem sa indreptam economia”. Catalin Teodorescu aminteste faptul ca batalia pentru parlamentare se va da intre doua oferte radical diferite. „Oferta de stanga este oferta stagnarii, oferta noastra este oferta dezvoltarii. Daca o luam pe drumul propus de USL, rezultatul va fi macinarea lenta a Romaniei. Trebuie sa luptam pentru a avea sansa unui viitor mai bun pentru Romania. Cred ca romanii din clasa de mijloc au nevoie de sanse pentru a demonstra ca sunt capabili, au nevoie de un stat care sa faca ordine, sa limiteze coruptia, sa-i lase pe cei harnici sa prospere prin munca lor”.
Reducerea cotei unice si marirea salariului minim
Desi tara noastra pare blocata de campania electorala, principala intrebare care il framanta pe alegator este legata de economie si locurile de munca. Catalin Teodorescu vorbeste despre masuri concrete de relansare a economiei: „Cea mai importanta masura este reducerea cotei unice de la 16% la 12%. Acest lucru va duce la stimularea initiativei economice, la cresterea numarului de locuri de munca, la reducerea evaziunii fiscale, la cresterea veniturilor bugetului de stat. Alimentam motorul economic al Romaniei ca sa produca mai mult pentru cat mai multi romani, iar acest lucru va genera beneficii in lant”. De asemenea, programul guvernamental al ARD mai prevede cresterea salariului minim pe economie de la 700 lei azi la 850 lei in 2013 si 1.000 lei in 2015. „Aceste mariri ale salariului minim pe economie vor avea efecte pozitive asupra reducerii evaziunii fiscale si a incasarilor de contributii sociale la buget. Mai avem in plan reducerea contributiilor sociale si de sanatate, investitiile in energie, in industriile extractive, in agricultura si industriile creative, independenta politica a justitiei, dar si o integrare puternica a tarii noastre in Uniunea Europeana”, mai spune Catalin Teodorescu, cel care pe 9 decembrie va astepta voturile argesenilor din zonele Prundu, Razboieni, Tudor Vladimirescu, Frati Golesti, Craiovei, Exercitiu, Oarja si Bradu.