1,5K
Consiliul National al Elevilor, structura reprezentativa a elevilor din Romania, in parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni, continua campania de promovare a valorilor ce apartin identitatii nationale sub sloganul “TU AL CUI ESTI?”. O parte dintre obiectivele acestei campanii fac referire la: comemorarea principalelor evenimente ale istoriei romanilor si constientizarea relevantei acestora, redescoperirea simbolurilor nationale romanesti, precum si la alte elemente de cultura si civilizatie romanesca care pot intari, prin cunoasterea si identificarea lor, sentimentul mandriei de a fi roman sau al apartenentei la un set de valori comune
.
Pentru a marca semnificatia datei de 27 martie (1918) in randul elevilor, zi fundamentala in istoria romanilor, zi in care a avut loc Unirea Basarabiei cu Romania, membrii Consiliului Elevilor vor imparti stickere cu aceasta data si cu logo-ul campaniei, “TU AL CUI ESTI?” in liceele din tara. Prin astfel de campanii Consiliul National al Elevilor incearca sa readuca in atentie elevilor din Roamania istoria si cultura nationala si importanta acestora pentru ceea ce reprezinta tara noasra astazi.
“Speram ca prin astfel de proiecte si campanii de promovare sa reusim sa atragem elevii catre sfera cunoasterii istoriei noastre, a poporulu roman. Din pacate, asemenea valori nu mai sunt cultivate in societatea actuala, iar date si evenimente semnificative ale evolutiei acestei tari sunt complet ignorate. Este un prim pas spre a ne pastra identitatea si speram ca aceste actiuni sa aiba un impact mare asupra elevilor.” a declarat Iulia MIRON, Presedintele Consiliului National al Elevilor.
Primul proiect ce se va desfasura in cadrul acestei campanii este concursul de eseuri online cu tema “SCRISOARE PENTRU BASARABIA”. Liceeni din Romania sunt invitati sa compuna un eseu de maximum 6000 de caractere, sub forma unei scrisori pentru romanii din stanga Prutului, pe care sa-l incarce online, pe platforma www.alcuiesti.ro-platforma creata special in acest scop.
Organizatorii vor oferi fiecarui participant unul din cele 5000 de exemplare din volumul “200 de ani de istorie a romanilor dintre Prut si Nistru”, coordonat de academicianul Ioan Aurel-Pop,insa mariile premii sunt trei laptop-uri de ultima generatie.