18,4K
Magistratii Inaltei Curte de Casatie si Justitie au decis, vineri, sa retrimita la judecare dosarul lui Constantin Nicolescu, acuzat de fraude cu fonduri europene.
Decizia este definitiva, iar dosarul se va intoarce la instanta care l-a condamnat pe Nicolescu, in noiembrie 2013, la trei ani si patru luni inchisoare.
Ce inseamna ca dosarul va fi rejudecat? Adica inca vreo 2-3 ani de procese. Cand au auzit de aceasta sentinta, B1TV era in delir, comentatorii postului si invitatii mai avand putin sa-si smulga parul de pe cap. Cei care aveau…
Va reamintim ca ex-presedintele Consiliului Judetean Arges a fost trimis in judecata, in 18 mai 2011, de procurorii DNA, care il acuzau ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false.
In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung, Ion Stefan, primar al comunei Budeasa din judetul Arges, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, judetul Arges, Gheorghe Dobre, asociat si administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme si dirigintii de santier Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea.
In prima instanta, acest dosar a fost trimis spre a fi solutionat la Tribunalul Arges, insa dupa doi ani, in februarie 2013, aceasta instanta si-a declinat competenta in favoarea Tribunalului Bucuresti.
Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au dat, in 28 mai 2013, prima sentinta in dosar, Nicolescu fiind condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Aceasta solutie nu a ramas definitiva, ci a fost atacata cu apel de procurorii anticoruptie.
In 11 noiembrie 2013, Curtea de Apel Bucuresti a decis condamnarea fostului sef al CJ Arges la trei ani si patru luni inchisoare si doi ani interzicerea unor drepturi. Tot atunci, instanta a dispus confiscarea sumei de 66.518 lei primita drept mita de la Cornel Penescu. Acesta din urma a ramas cu pedeapsa data de Tribunalul Bucuresti, respectiv de noua luni de inchisoare cu suspendare.
Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, atat de procurorii anticoruptie, cat si de Nicolescu si ceilalti inculpati din dosar.