12,K
Cu prilejul Noptii Muzeului Argesean, sambata, 17 mai, Muzeul Judetean Arges isi va deschide portile. Aflat la a zecea editie, in cadrul acestui eveniment puteti vizita expozitiile deschise permanent – sectia Stiintele Naturii, sectia de Istorie, Cabinetul Numismatic, expozitia Flori de mina, Galeria Nationala de Arta Naiva si Galeria de Arta “Rudolf Schweitzer – Cumpana”.
Pe langa toate acestea, Muzeul Judetean Arges propune un program inedit cu prilejul Noptii Muzeului Argesean, cu focuri de artificii, ateliere de creatie pentru copii si un incantator spectacol muzical. Invitatii speciali ai Muzeului Judetean Arges vor fi copiii cu varste cuprinse intre 2 si 15 ani, care vor avea ocazia sa participe la 4 ateliere de creatie, unde isi vor dezvolta imaginatia si vor descoperi noi modalitati de joaca si distractie. Odata cu deschiderea Muzeului Judetean Arges, la orele 19.00, cei mici isi vor putea exprima creativitatea si exersa indemanarea artistica participand la unul sau mai multe dintre cele 4 ateliere de creatie, organizate simultan in cadrul Muzeului Judetean Arges:
-Atelier confectionare casute, sustinut cu sprijinul Fundatiei Montessori, in cadrul caruia copiii vor asambla si decora casute cu care vor pleca acasa. In cadrul atelierului, cei mici si cei mari, deopotriva, vor avea prilejul de a-si manifesta dexteritatea prin exercitii de motricitate fina, vor experimenta diferite tehnici creative si isi vor exprima originalitatea. Atelierul se adreseaza copiilor cu varste intre 2 si 15 ani.
-Atelier „Papusi pe degete”, in cadrul caruia copiii vor decupa, colora si lipi papusi pentru degete, cu animalute reale sau fantastice, personaje din povesti – scrise sau nescrise inca – autoportrete etc. Creatiile copiilor vor prinde viata in mici dramatizari improvizate, sub coordonarea Biancai Visan.
-Atelier Green Art, in cadrul caruia copiii isi vor exersa indemanarea si isi vor dezvolta creativitatea, realizand felicitari, mici tablouri sau colaje din flori si frunze presate. Atelierul are ca scop trezirea dragostei fata de natura in cei mici, prin transformarea unor elemente naturale in mici opere de arta, pe care le vor putea face cadou sau le vor putea folosi ulterior pentru personalizarea spatiului lor personal.
-Atelier Pictura, in cadrul caruia copiii vor avea ocazia de a-si dezvolta simtul artistic si simtul culorilor, pictand plachete traforate, mini-diorame ce reproduc in mod artistic ecosisteme montane sau din Delta Dunarii.
Incepand cu orele 21.00, in Piata Vasile Milea, Trupa Pontice va readuce in atentia publicului larg piese din folclorul popoarelor, inclusiv muzica veche romaneasca, folosind instrumente muzicale traditionale, precum „arborele ploii”, „vioara saracului”, diverse fluiere si elemente de percutie. Infiintata in anul 2004, la initiativa actorului Catalin Mirea, trupa Pontice a participat la numeroase festivaluri nationale si internationale si a primit aplauzele publicului larg in mai multe orase din Romania.
De la orele 20.30, in deschiderea concertului Trupei Pontice, va canta Eusebiu David, elev la Liceul de Arta Dinu Lipatti din Pitesti, solist vocal al Ansamblului Profesionist Doina Bascovului. Eusebiu are 18 ani si un bogat palmares artistic, fiind premiat, inca din copilarie, la concursuri si festivaluri nationale si regionale. Spectacolul din Piata Vasile Milea se va incheia cu un spectaculos foc de artificii, la orele 22.30.