Asa vor arata display-urile intr-un viitor nu foarte indepartat. Ultimele tipuri de televizoare folosesc deja aceasta tehnologie.Pe langa flexibilitate se pare ca vom avea parte si de rezistenta, asa cum puteti vedea in acest videoclip care prezinta un display cu tehnologia OLED produs de Samsung.
Cel mai puternic avantaj al tehnologiilor OLED (Organic Light Emitting Diode Display) este ca display-ul emite lumina, cantitatea de curent este extrem de redusa si nu necesita o iluminare frontala sau din spate. Un display LCD traditional foloseste 5% din putere pentru afisare si 95% pentru iluminarea acesteia. In cazul OLED, iluminarea nu este necesara. Astfel, un notebook si-ar mari de 3 ori durata de viata a bateriei.
Display-urile OLED au si avantajul de a permite unghiuri foarte mari de vizualizare. De asemenea, ele pot fi puse pe materiale diverse. Aplicatii ale acestei tehnologii o reprezinta ecranele transparente, cele flexibile si chiar folosirea suportului textil sau de hartie.
Display-urile LCD de astazi au intarzieri de 4-20 milisecunde iar timpul de raspuns al noului display OLED de la Sony este de 0,01 milisecunde. Tehnologia OLED da posibilitatea de a crea display-uri flexibile care pot avea dimensiuni foarte mici spre deosebire de tehnologiile folosite pana acum care erau limitate din acest punct de vedere.
Problemele ce trebuie rezolvate la aceasta tehnolgie par a fi durata de viata mai mica din cauza oxidarii si modificarea caracteristicilor in functie de temperatura.
Imaginatia cercetatorilor duce catre o multime de aplicatii cum ar fi: pereti care lumineaza in orice culoare, haine care isi schimba culoarea, in domeniul auto inlocuirea tabloului de bord cu parbrizul care afiseaza direct informatiile necesare soferului, ziarul digital care se actualizeaza permanent etc.