Organizaţia Mondială a Sănătăţii le-a atribuit următoarea definiţie: „Probioticele sunt microorganisme vii care aduc beneffiicii sănătăţii atunci când sunt consumate în cantitate suficientă”. De asemenea, asigură un sistem digestiv mai sănătos, o imunitate puternică şi te protejează atunci când eşti nevoită să urmezi un tratament cu antibiotice.
De ce avem nevoie de probiotice?
Stresul, alimentaţia nesănătoasă, tratamentul cu antibiotice cauzează dezechilibrul florei intestinale. Acest lucru are un impact serios asupra stării de sănătate, conducând la: infecţii repetate, acnee, micoze, tulburări digestive (diaree, constipaţie, sindromul intestinului iritabil), oboseală şi stări depresive inexplicabile.
Probioticele sunt acele bacterii „bune”, care reechilibrează flora intestinală şi readuc starea de bine. Dar şi prebioticele – acele fibre speciale, care favorizează dezvoltarea probioticelor.
Reguli în alegerea unui probiotic eficient
Probioticele şi prebioticele pot fi administrate împreună sub forma suplimentelor alimentare simbiotice. Pentru a fi sigură că optezi pentru un produs eficient, Eva.ro vă invită să ţineţi cont de următoarele reguli de bază:
1. Alege un produs care conţine o cantitate suficientă de probiotice astfel încât să-şi facă efectul. Spre exemplu, probioticele Institutului Rosell şi-au dovedit eficienţa administrate zilnic în concentraţie de 3 miliarde de bacterii vii, liofilizate/100 mg.
2. Asigură-te că bacteriile conţinute sunt conservate printr-o metodă sigură şi că rămân vii. Procesul de liofilizare le asigură probioticelor capacitatea de a supravieţui o perioadă lungă de timp şi un termen de valabilitate mai mare.
3. Pentru a te apară de infecţiile de sezon, urmează o cură cu probiotice şi prebiotice timp de o lună. Un pliculeţ cu probiotice şi prebiotice luat în fiecare dimineaţă, înaintea micului dejun, reprezintă un veritabil scut de apărare împotriva virozelor, otitelor sau infecţiilor gastrointestinale.