Elena Udrea trage după ea şi mediul de afaceri argeşean. Aceasta este acuzată de procurorii DNA de luare de mită de la firme care executau lucrări la pârtii din diverse zone ale ţării pentru a le favoriza la licitaţiile publice. Una dintre ele este Kranz Eurocenter, a omului de afaceri dorin Boian. Despre neregulile sesizate de DNA Alba scriam încă din 2011, atunci când DNA Alba cerceta cum a fost decontat primul milion de lei, acordat de catre ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea. Între timp, însă, DNA Alba a închis dosarul, procurorii de acolo considerând că totul este în regulă.
Cel mai mare domeniu de schi din Europa de Est trebuia să fie construit la Petroşani, în Parâng. În afara de reamenajarea celor cinci pârtii existente, acolo urmau să apară 17 piste noi, 2 telegondole, şapte telescaune, 30 de tunuri de zăpadă şi 7 maşini de bătut zăpada. Complexul trebuia să conţină şi două centre turistice, o cabană şi o instalaţie de ticketing. Costul final: 99 de milioane de euro.
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi încheie contractul cu un consorţiu condus de firma Kranz Eurocenter SRL din Piteşti. În 2006, primăria primeşte primii bani, 1,3 milioane de lei, din fondul de urgenţă al Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu.
Ulterior, ministerul Elenei Udrea plăteşte şi el 34 de milioane de lei pentru acest proiect, iar primăria încă 6 milioane. Însă, investiţia se opreste după ce Romsilva se opune unor transferuri de teren pe care urmau să se facă pârtiile. DNA Alba a verificat lucrările făcute în perioada octombrie-decembrie 2010 şi a ajuns la concluzia că totul a fost legal.
Corpul de Control al premierului susţine că afacerile încheiate după decembrie 2010 au fost ilegale. De exemplu, o maşină de bătut zăpada apare în scriptele primăriei pe data de 16 decembrie 2011, deşi ea a fost cumpărată de consorţiul de firme Kranz Eurocenter şi Acomin şase zile mai târziu. Pentru utilaj, Primăria a plătit aproape 3 milioane de lei. Anchetatorii spun că angajaţii primăriei sunt acuzaţi de fals şi abuz în serviciu.
Omul de afaceri Corin Boian a mai avut probleme cu justiţia şi anul trecut, când poliţiştii au descins la firma şi casa acestuia. Boian era cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere fără licenţă sau permis de exploatare.