Cercetările în Dosarul Alina Bica, în care este implicat şi deputatul argeşean Cătălin Teodorescu, aduc la lumină dezvăluiri de-a dreptul halucinante. În perioada în care Teodorescu a fost vicepreşedinte la ANRP (2009-2011), au fost soluţionate cu prioritate mai multe dosare, urgenţa fiind motivată de argumente de-a dreptul hilare, dacă nu ar fi tragice: paranoia, tulburare depresivă, colon iritabil sau chiar hemoroizi! Acestea sunt chestiuni dezvăluite în Raportul corpului de control al Guvernului.
Potrivit raportului privind verificările efectuate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, au fost soluționate cu prioritate cazuri tratate drept "excepționale" de paranoia sau lombosciatică. Printre aceste cazuri se mai numără și "tulburare depresivă recurentă", "obezitate", "psoriazis, dislipidemie colecist". Raportul arată că noțiunea de "cazuri excepționale, temeinic motivate" nu a fost definită de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.
Documentul relevă că în perioada 1 ianuarie 2008 — 31 decembrie 2011, la nivelul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor au fost soluționate un număr de 8.136 de dosare constituite în temeiul Legii nr. 10/2001. Dintre acestea, 1.407 au fost soluționate potrivit numărului de înregistrare la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, 2.269 cu prioritate, fiind considerate "cazuri excepționale", iar dintre acestea un număr de 131 de dosare au fost soluționate în favoarea cesionarilor de drepturi la măsuri reparatorii, care s-ar fi aflat în situații de excepție.
Diferența de 4.460 de dosare este reprezentată de alte tipuri de dosare de despăgubire, precum cele de despăgubire ce conțineau hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.
În raport se subliniază că în perioada 2008-2011, numărul dosarelor de despăgubire soluționate prioritar, prin invocarea "cazurilor excepționale", a fost mult mai mare față de numărul dosarelor soluționate în ordinea înregistrării acestora.
Raportul arată că cele mai mari sume pe care le-au primit cesionarii de drepturi la măsuri reparatorii care au beneficiat de prevederile referitoare la soluționarea cu prioritate a dosarelor de despăgubire au fost de 108.932.000 lei într-un dosar, 48.084.350 de lei în trei dosare și 42.794.620 de lei — într-un dosar.