Marmură şi granit cât vezi cu ochii, piscine, sală de cinema, sală de sport, cramă. Vorbim despre palatul lui Adriean Videanu, construit, cum altfel, din bani cinstiţi, chiar dacă este puţin reţinut în arest.
Procurorii i-au pus sechestru pe avere, inclusiv pe vila de la Snagov, judeţul Ilfov, care, de fapt, arată mai mult a palat. Vila familiei Videanu se află pe un domeniu de 5.400 mp, pe malul Lacului Snagov. Pavimentul e din marmură, şemineul, la fel, iar tâmplăria e din cel mai bun lemn. Băile sunt îmbrăcate integral în marmură. Dacă ieşi din cada îmbrăcată în marmură, şi aluneci, marmură te faci! Dar, în fine, e marmura omului… Toate cele patru apartamente, 12 camere, piscină interioară, piscină exterioară, sală de cinema, sală de sport, cramă, toate sunt „tapetate” cu multă-multă marmură şi mult-mult granit.
Probabil că Videanu are şi chiloţi de marmură pe el! A avut la discreţie. Dacă marmura ar fi fost comestibilă, ar fi avut-o la toate cele trei mese principale ale zilei. Şi toată marmura asta a venit din Argeş, prin afacerile cu piatră şi marmură, derulate prin celebra sa firmă, „Titan Mar”. Videanu, împreună cu soţia sa, a cumpărat şi exploatat cariera de piatră de la Albeştii de Muscel. Prin această afacere Videanu a pus „piatra de temelie” a imperiului său financiar. Între timp, a renunţat la cariera de calcar de la poalele Masivului Iezer din Albeştii de Muscel şi a vândut cariera omului de afaceri Adi Cicu, care nu a mai deschis însă exploatarea o bună bucată de timp, din lipsa fondurilor.
Piatra de Albeşti este unul dintre materialele cele mai apreciate şi cele mai folosite pentru decorarea unor construcţii deosebite în întreaga ţară, mai ales pentru frumuseţea sa. Multe edificii arată special datorită acesteia: Muzeul Judeţean Argeş , Mausoleul de la Mateiaşi, castrul roman Jidava, multe din clădirile din centrul Câmpulungului, dar şi Mănăstirea Curtea de Argeş şi lăcaşele similare de la Cozia şi Turnu (Vâlcea), Casa de Cultură din Târgu-Jiu, sediul Patriarhiei Române din Bucureşti, Circul Mare din Bucureşti, Casa Presei Libere, Băile Olăneşti, Stadionul Farul şi Cazinoul din Constanţa, podul de la Cernavodă şi Palatul Parlamentului. Se spune chiar că însuşi Brâncuşi a preferat piatra de Albeşti când a făcut „Masa tăcerii”. Iar acum, vedeta este casa lui Adriean Videanu care, într-un viitor apropiat, s-ar putea fi transformată într-un muzeu al marmurei. Să înmărmurească toţi când or să vadă unde au fost zidiţi bănuţii celor care l-au girat pe Videanu la bucatele ţării!