În ultimele săptămâni, trei procurori şi-au înaintat cererile de plecare din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. De la 15 martie, prin hotărâri ale CSM, procurorii s-au reîntors în unităţile de parchet de la care se transferaseră.
Este pentru prima dată când CSM aprobă în aceiaşi şedinţă o asemenea hemoragie de cadre din DNA, iar cererile nu precizează public motivele pentru care procurorii au dorit să iasă de sub tutela Codruţei Kovesi.
Prin Hotărârea nr. 62, CSM a avizat în 3 martie plecarea la cerere a procurorului Ştefania Simona Constantinescu din structura DNA Piteşti, la Parchetul Tribunalului Argeş. Procuroarea intrase în DNA în 2009.
Procurorul Anghel Cristian, cu o vechime de 14 ani, pleacă şi el din DNA la Curtea de Apel Bucureşti, cererea fiind adresată CSM în 16 februarie 2015. Anghel lucra în DNA de la 1 iunie 2009.
În fine, Teodor Manea se ''retrage'' din DNA după ce s-a lămurit repede care este mersul lucrurilor pe acolo. Manea intrase în “parohia anticorupţiei” în 15 decembrie 2014 şi în 16 februarie 2015, după doar două luni, a cerut reîntoarcerea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Ştefania Simona Constantinescu şi Cristian Anghel s-au numărat printre procurorii DNA care au semnat în aprilie 2013 petiţia prin care refuzau nominalizarea Codruţei Kovesi la conducerea instituţiei.
La adunarea de bilanţ a DNA, Codruţa Kovesi s-a plâns că în instituţie sunt doar 97 de procurori şi a solicitat încă 50 de posturi.
CSM a avizat recent o suplimentare cu 24 de posturi în DNA prin includerea activităţilor de curăţenie şi întreţinere. Astfel, personalul de curăţenie, dulgher, lăcătuşi, fochist, grădinar, electrician şi alţi meseriaşi vor fi angajaţi prin concurs sau examen pentru a asigura întreţinerea sediului central DNA.