În anul de graţie 1992, primarul Tudor Pendiuc organiza pentru prima dată Simfonia Lalelelor după ce, până atunci, această manifestare cădea în sarcina Casei Sindicatelor. De-a lungul anilor, Simfonia Lalelelor aproape că s-a confundat cu imaginea primarului piteştean, care a ştiut să îşi tragă maximum de popularitate de pe urma evenimentelor de gen, la care s-a înfăţişat publicului alături de familia politică şi de cea personală.
An de an, Parada Florilor şi Parada politicienilor s-au concurat reciproc. Până anul acesta când… Când vom avea şi prima Simfonie fără… cel mai iubit dintre edilii argeşeni, că doar este primarul cu cele mai multe mandate! Pentru prima dată (spre tristeţea unora, spre uşurarea altora), Pendiuc îşi va petrece Simfonia după gratii, aflându-se în arest preventiv pentru fapte de corupţie. La fel se întâmplă şi cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, o prezenţă permanentă la acest eveniment, dar care este închis la Penitenciarul Colibaşi, tot pentru fapte de corupţie.
Din acest punct de vedere, ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor va fi puţin mai… ciudată. Viceprimarul Cornel Ionică va trebui să preia frâiele… blitz-urilor, iar Tecău va fi nevoit să suplinească absenţa mult mai puternicului său antecesor. Aruncând o privire către imaginile ediţiilor de până acum, mă întreb: peste un an-doi, oare pe cine nu vom mai regăsi în tabloul de grup?… Vă las în compania câtorva imagini…
Ultima Simfonie sub comunism. Articol din 1989, publicat în Secera şi Ciocanul
1992 – prima Simfonie a Lalelelor organizată de Tudor Pendiuc
Simfonia Lalelelor – 2003
Simfonia Lalelelor 2005
Simfonia Lalelelor 2006
Nemuritorul Ion Iliescu şi aproape nemuritoarea Simfonie a Lalelelor
Simfonia Lalelelor 2007
Simfonia Lalelelor 2008
Simfonia Lalelelor 2009
Simfonia Lalelelor 2010
Simfonia Lalelelor 2011
Simfonia Lalelelor 2012
Simfonia Lalelelor 2013
Simfonia Lalelelor 2014
Prima ediţie a Simfoniei Lalelelor, fără Tudor Pendiuc…