*Cine ne sunt noii miniştri
* Vasile Dâncu – vicepremier şi ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
PSD şi-a pus om în noul guvern – pe Vasile Dâncu -, ca să treacă guvernul lui Cioloş. Acestea au fost speculaţiile de după numirea Dâncului în fruntea celor două portofolii.
"Nu e adevărat. PSD nu a impus nimic. Eu am relația mea cu Dacian Cioloș!" a fost reacţia lui Dâncu, potrivit DCnews.
Pe de altă parte, nu mai departe de luna aceasta, sociologul Vasile Dâncu a fost decorat cu Crucea de Merit în rang de cavaler, distincţie acordată de statul german. Ambasadorul Germaniei în România spune că ordinul reprezintă o recunoaştere a activităţii lui Vasile Dâncu. Cu alte cuvinte, pesedist-pesedist, dar ce profesionist, că noi credeam că e bun doar la măsluit sondaje…
Ce spune Wikipedia despre Vasile Dâncu
Vasile Dîncu (n. 25 noiembrie 1961, Năsăud) este un politician român, de profesie sociolog. În legislatura 2004-2008 a fost membru al Senatului României, ales în judeţul Cluj pe listele partidului PSD.
Deţine Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).
Este profesor la Facultatea de Sociologie a Universităţii Bucureşti, dar şi la Facultatea de Sociologie şi la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. Susţine cursuri de Sociologie Generală, Opinie publică, Comunicare, Cercetare de piaţă, Management strategic. Este conducător de doctorat la IOSUD de pe lângă Universitatea Bucureşti (din 2005) şi este membru al Comisiei de Sociologie, Ştiinţe Politice şi Administrative în cadrul CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare) (din 2012).
Este membru ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research), al Societăţii Sociologilor din România şi al Asociaţiei Sociologilor din România.
Din anul 2014, este membru al Uniunii Scriitorilor din România.
A fost prezent în mediul politic în perioada 2000-2007, deţinând pe parcursul timpului funcţii de conducere în cadrul Partidului Social Democrat, dar şi funcţii importante în domeniul guvernamental şi de stat, printre care cea de Ministru al Informaţiilor Publice (2000-2003 şi şef al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale (2003-2004). A fost senator în Parlamentul României în legislatura 2004-2008 şi membru în Grupul Socialiştilor în Parlamentul European (2005-2007). În noiembrie 2015, numele lui a fost vehiculat de presă ca fiind una dintre variantele pentru funcţia de Prim Ministru, după demisia lui Victor Ponta din funcţia de şef al Executivului.
Activitatea ştiinţifică este centrată pe dezvoltarea unor analize şi a unor teme de cercetare empirică privind realitatea românească din multiple unghiuri, dar mai ales pe mutaţiile din zona realităţii simbolice şi a infrastructurilor mentalitare (care este, de altfel, şi subiectul tezei de doctorat), pe crearea de instituţii, pe un proiect de prezenţă publică constantă, pe articularea de contraideologii. Activitatea sa didactică este orientată pe dezvoltarea unui proiect de discurs sociologic aplicat. A realizat numeroase studii în domeniile: teorie socială, sociologia opiniei publice, cercetarea relaţiilor interetnice, sociologia mass media şi a comunicării de masă, cercetare sociologică, atitudini şi comportamente politice, securitate şi gestiunea riscurilor, cultură şi instituţii, studiul credinţelor colective, ideologiilor şi superstiţiilor.