PNL are nevoie de un sondaj sociologic care să-i răspundă la întrebarea… oare partidul se va mişca mai bine cu un singur preşedinte? În doi, rezultatele s-au văzut, iar treburile nu au mers pe principiul… unde-s mulţi, puterea creşte. Din contră, la PNL pare să descrească exponenţial, lucru care contrazice până şi legile fizicii.
Ceea ce nu vrea să recunoască liderii PNL este că nu din cauza conducerii bicefale nu a performat partidul, nu pentru că este condus de doi oameni, ci nu de unul. Ci pentru că oamenii care îl conduc au o mare hibă. În timp ce Vasile Blaga este perceput ca o relicvă a politicii, care nici veleităţi organizatorice nu mai are, Alina Gorghiu face gafă după gafă, iar şarmul pe care a mizat nu sare de cel al Andreei Pora.
Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, susţine că o conducere unică trebuie instalată înainte de alegerile parlamentare deoarece actuala formulă, cu doi copreşedinţi, „nu performează”.
„Zilele acestea dăm drumul la o analiză sociologică în care testăm inclusiv modul în care electoratul percepe derularea fuziunii, inclusiv la nivel central. În funcţie de rezultatul analizelor, vom decide ce e mai bine pentru PNL şi pentru electoratul de dreapta din România.” a precizat şi Alina Gorghiu.
Potrivit condiţiilor iniţiale ale fuziunii dintre PNL şi PDL, conducerea noului PNL urma să fie asigurată de doi copreşedinţi până în 2017, când ar urma să fie organizat un congres care să aleagă un preşedinte unic. Alegerile locale, însă, i-a dat peste cap pe liberali, însă este greu de crezut că, având în frunte doar pe unul dintre cei doi, la parlamentare vor performa.
În Argeş, ca şi în celelalte judeţe, a fost instituită o conducere unică. Astfel, în fruntea ,,judeţului” a rămas senatorul Ion Popa, la organizaţia municipală Piteşti a fost detaşat Dănuţ Bica, Olimpia Doru a rămas titulară pe organizaţia de femei, în timp ce Andrei Moşteanu conduce tineretul liberal.