Pokemon Go, un joc stupid dar care a creat isterie în întreaga lume, a fost lansat, oficial, şi în România. Acesta poate fi descarcat oficial pentru iPhone si Android. Dezamăgirea, însă, este una mare. Oamenii se plang ca nu e detectat semnalul GPS si ca jocul se blocheaza des. In plus, in week-end serverele au picat si din cauza unui atac informatic.
Jocul ocupa aproape 60 MB pe Google Play si peste 160 MB pe App Store, iar notele date de cei care l-au descarcat nu sunt grozave. De exemplu pe App Store Pokemon Go are trei din cinci stele, iar pe Google Play media este de 3,9.
Jocul pentru dispozitive mobile Pokemon Go a generat câteva busculade periculoase în mai multe oraşe americane, precum New York şi Washington. Din cauza folosirii neadecvate a jocului au loc accidente aproape zilnic.
Vineri, o busculadă generală s-a produs în Central Park din New York. Sute de persoane s-au reunit în acel parc celebru american, pentru a captura un Aquali – un Pokemon rar şi greu de prins.
Şoferul unui automobil şi-a abandonat vehiculul pe marginea străzii, lăsându-şi motorul pornit, deoarece era grăbit să plece în căutarea acelui Pokemon.
Scene similare au avut loc în US Park din Washington, dar şi într-un parc din Chicago.
Accidente se produc aproape în fiecare zi în rândul utilizatorilor jocului. Un tânăr a intrat cu automobilul într-un copac din Auburn deoarece juca Pokemon Go în timp ce conducea vehiculul. Doi tineri au căzut în ocean de pe o faleză din California.
Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul Pokémon Go a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram.