Șase echipe, formate din 30 de elevi reprezentând școlile ”Liviu Rebreanu”, ” George Topârceanu” și ”Iulia Zamfirescu” s-au întrecut astăzi, în cadrul concursului culinar "ZIUA BUCĂTĂRIEI FRANCEZE", ce s-a desfășurat la Casa de Cultură Racovița.
Manifestarea a fost organizată de Asociația Mioveni – Landerneau, în parteneriat cu ISJ Argeş şi Centrul Cultural Mioveni și a reprezentat o incursiune în lumea fascinantă a mâncărurilor tradiţionale franceze, obiectivul acestui eveniment având o dublă dimensiune: educativă și distractivă.
La final, juriul a punctat preparatele gătite de concurenți, luând în calcul mai mulți factori: gustul și prezentarea preparatului, dexteritatea și originalitatea concurenților.
Iată câștigătorii:
Locul I, echipa ”Les cinq étoiles” – Școala Gimnazială ”George Topârceanu”;
Locul II, ” Les coquilles”” – Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”;
Locul III, ”Les petits chefs”- Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”.
Pe locurile patru, cinci, șase s-au clasat elevii de la Liceul Teoretic ”Iulia Zamfirescu și Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”.
Micuții bucătari au fost premiați și felicitați de către organizatori și profesorii îndrumători.
Alături de aceștia s-a aflat și primarul Ion Georgescu care a fost extrem de încântat de preparatele câștigătoare.