Sorin Ciocârlan, un piteştean care spune despre el că este ,,cel mai vechi jucător de kendama din România” i-a impresionat pe juraţii de la ,,Chefi la cuţite” cu un desert inspirat din experienţa sa asiatică. Dar şi cu trei kendama pe care le-a oferit chefilor pentru a exersa.
,,Eu sunt cel mai vechi jucător de kendama din România. Fac fotografie de sport extrem, trăiesc sport extrem. Adică eu sunt sport extrem. Nu sunt aici pentru că vreau să fiu doar încă unul care a gătit la chefi la cuţite. Sunt aici pentru experienţă. Atunci când vorbim despre mâncare nu vorbim despre ceva pe care-l bagi în gură, după care ai plecat de la masă. Mâncarea are gust, miros, mâncarea se atinge, se aude, se simte.” sunt cuvintele cu care piteşteanul şi-a făcut intrarea.
,,Gătesc un preparat de origine indiană, un desert lacto-vegetarian. Am fost vegetarian 12 ani, până acum o lună când am decis să vin la emisiune, unde majoritatea felurilor de mâncare sunt făcute cu carne. După ce se termină emisiunea cu siguranţă o să revin la vegetarianism.” a mai declarat Sorin Ciocârlan, convins nu doar că le va lua cuţitul chefilor, dar că va intra şi într-una dintre cuţite.
Acesta a povestit şi una dintre experienţele trăite în Kathmandu, într-un templu budist.
,,Am călătorit peste tot în lume, în special în Asia, continental meu de suflet. Am fost în Nepal, India, Malaysia, Sri Lanka. În Nepal, în Kathmandu, am stat mai bine de şase luni într-un templu budist. Decizia de a pleca la mănăstire a venit ca dorinţă a experienţei spirituală. Am cunoscut o comunitate de călugări, unde fiecare îşi împărţea treburile zilnice funcţie de aptitudinile cele mai bune. Aptitudinea mea cea mai bună era gătitul. Acolo totul se face cu mâna, se folosesc puţine ustensile, pentru că trebuie să simţi mâncarea. Acolo am gătit pentru 15 persoane. Cea mai mare provocare a fost să gătesc pentru maestrul budist. Instrase la un regim alimentar unde trebuia să mănânce fără sare şi ulei. Tradiţia budistă spune că la fiecare masă se servesc minimum şapte feluri. A fost o adevărată competiţie pentru creativitatea culinară să gătesc câte şapte feluri de mâncare zilnic, fără sare şi ulei.” a povestit piteşteanul.
Mâncarea sa nu a impresionat întreg juriul, chef Cătălin Dumitrescu neacordându-i cuţitul. Va merge, însă, mai departe cu două cuţite, pentru că desertul său indian a fost ,,foarte interesant”, la fel ca povestea sa de viaţă.