De 1 Iunie, Ziua Internațională a Copiilor, conducerea Primăriei Piteşti face următoarea ofertă de distracţie şi timp liber sărbătoriţilor. Dacă vă tentează ceva, vă redăm, mai jos, programul evenimentelor:
– ora 10.00 – program artistic cu copii din cadrul Centrului Cultural Pitesti;
– ora 12.00 – recital Lidia Buble;
– ora 17.00 – recitaluri ale copiilor de la Palatul Copiilor Pitesti;
-ora 19.00 – piesa de teatru, în aer liber ,,Ladita Fermecată”.
Pe durata întregii zile, în Piata Primariei se amenajeaza mai multe ateliere de joaca unde cei mici au posibilitatea să își petreacă ziua lor într-un mod distractiv și educativ, în același timp.
Atmosfera va fi completata cu personaje celebre din lumea copilăriei.
Joi, copii şi adolescenţii până la 18 ani vor avea accesul gratuit la Grădina Zoologică. Aceştia vor putea vedea animale dintre cele mai exotice, Grădina Zoologică din Piteşti având o serie de specii cu adevărat remarcabile.
În perioada 30 mai – 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului este marcată şi de instituțiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș, acestea pregătind pentru cei mici activități creative, jocuri, expoziții de carte și fotografie, momente artistice și piese de teatru pentru copii.
MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
30 mai, ora 11.00 – Atelier de arhitectură – la Galeria de Artă Rudolf Schweitzer Cumpăna
31 mai, ora 11.00 – Proiect educaţional – MICUL ARHEOLOG. Se adresează grupelor de vârstă mică, preşcolari şi şcolari – ciclul primar. Activități: Meşteşuguri din trecut – olăritul; Cum se îmbrăcau strămoşii noştri?; Veşminte de domni şi domniţe; Cavalerii şi armele lor; Romanii şi armele lor; Cum scriau romanii?; Povestea monedei; Arheologia pe înţelesul celor mici; Jocuri romane.
1 iunie – intarea gratuită pentru copii la Muzeul Județean Argeș.
BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DINICU GOLESCU
31 mai, ora 11.00: POVEȘTILE MĂȘTILOR – Atelier de creativitate și de exprimare emoțională prin joc; participă elevi de la instituțiile de învățământ partenere – la Sala Tinerilor.
31 mai, ora 13.00: REINVENTEAZĂ! – Atelier de reciclare creativă; participă elevi de la instituțiile de învățământ partenere – la Sala Tinerilor.
31 mai, ora 15.00: CULORI CU TÂLC – Atelier de pictură pe farfurioare de lut, în fundal – povești interpretate artistic; participă elevi de la instituțiile de învățământ partenere – la Sala Tinerilor.
ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE ȘI MESERII PITEȘTI:
1 iunie, ora 12.00: ”Mugurii Folclorului Argeșean” – Ediția a X-a – Argeșean – concursul celor mai talentați copii – soliști vocali și instrumentiști de muzică populară din județul Argeș – la Școala Populare de Arte Pitești.
CENTRUL DE CULTURĂ „BRĂTIANU”:
Miercuri, 31 mai, ora 10.00: ”COPIL CA TINE AM FOST ŞI EU” – ediţia a XI-a – activități distractive cuprinzând o expoziție de fotografii ale copiilor familiei Brătianu, jocuri (șotron, badminton), concursuri între echipe, precum și un atelier de creație – Participă peste 100 de copii de la grădinițe și școli din Ștefănești și Pitești.
TEATRUL AL. DAVILA:
Spectacole oferite de secția de teatrul pentru copii și tineret ”Așchiuță”:
Lerești (31 mai, ora 12.00) – “Ursul păcălit de vulpe”
Muzeul Golești (1 iunie, ora 12.00) – "Lădița fermecată"
Pitești (1 iunie, centru, ora 19.00) – "Lădița fermecată";
MUZEUL VITICULTURII ȘI POMICULTURII GOLEȘTI:
1 Iunie – Să sărbătorim împreună Ziua Copilului la Muzeul Golești:
Pentru cei ce doresc să participe, Consiliul Județean Argeș pune la dispoziție transportul cu microbuz, cu plecări din oră în oră, începând cu ora 10.00, de la Teatrul Al. Davila.
Ora 11.00 – Demonstrație Jandarmi- exerciții demonstrative efecuate de trupele de jandarmi dar și dresură de câini special antrenați pentru acțiune
Ora 12.00 – Teatru pentru copii – ”Lădiția Fermecată” – actorii profesioniști dau viața personajelor de poveste
-Echitație pentru copii și adulți cu ponei și cai
-Plimbări cu trăsura prin satul etnografic al Muzeului Golești
-Tiroliene și cățărări
-Ateliere de pictură și țesături în care copiii pot deprinde elementele de bază ale unui desen și pot învața arta confecționării covorașelor sub îndrumarea celor mai buni artiști populari
-Popicărie țărănească
-Jocuri din trecut și din prezent – ”Lapte gros ”, ”Țară, țară, vrem ostași!”, ”Baba oarba”, ”Învârtește cercul„ și multe alte jocuri atractive
-Picturi pe față – executate de specialiștii în pictură ai Muzeului Golești
-Proiecții de desene animate, prin care sunt readuse în actualitate cele mai frumoase desene animate din toate timpurile
-Concurs de desene cu creioane colorate
– Copacul dorințelor este locul în care fiecare crenguță de copac se transformă, ca prin minune, într- un loc în care orice dorință ar putea deveni realitate.