Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor, susţine că fructele pe care de obicei le găsim pe rafturile marilor retaileri sunt acoperite cu ceară pentru a se păstra proaspete cât mai mult. Marea problemă este că, şi după ce îndepărtăm ceara, riscul producerii unui cancer rămâne acelaşi, potrivit sursei citate.
„Fructele aduse de la mari distanţe sunt acoperite cu un strat de ceară. Deşi s-a indus ideea că prin spălare ceara dispare, lucrurile nu stau chiar aşa. Ceara folosită pe aceste fructe este una care are punctul de topire la 85 de grade, aşa că nu există nicio şansă ca ceara să dispară prin spălare. Şi mai grav este că aceste fructe sunt tratate cu două tipuri de pesticide, iar aceste produse chimice rămân prinse între pieliţa fructului şi stratul de ceară.
Aşa că avem toate şansele să mâncăm o combinaţie de fruct, pesticide şi ceară. Problema este că această ceară se aşează pe pereţii sistemului digestiv şi în timp provoacă afecţiuni grave, printre care şi diverse tipuri de cancer.” a declarat, pentru Evz.ro, Costel Stanciu.