*Amintiri din tânăra noastră democrație. Rubrică de aducere aminte pentru români cu memoria scurtă
Se știe că românul are memoria scurtă. Este și motivul pentru care, aproape zilnic sau ori de câte ori ne vom aduce aminte, vă vom prezenta ce se întâmpla în Argeșul nostru în urmă cu… ăhă ani în urmă.
Într-o zi de 10 septembrie, să fi fost prin 1990, Argeșul încă… liber titra: ,,După cum arată internatele, ar urma să se amâne deschiderea anului școlar".
Situația de atunci nu este cu foarte mult diferită de cea de astăzi: pereți jupuiți, igrasie, instalații sanitare nereparate și lista poate continua. În plus, chiar și la atâta amar de vreme de la primul an al libertății noastre, încă mai avem zeci de unităţi de învăţământ ce nu au aprobare DSP întrucât majoritatea au toaletele amplasate în afara şcolii. Cum s-ar spune, în fundul curții.
Tot în Argeșul Liber citeam despre ,,Liberalizarea prețurilor". Numai kilogramul de brânză se scumpise cu 40% în doar două luni.
Mi se pare mie sau scenariul seamănă cu cel actual, căci ce cumpărai acum două luni cu 100 de lei nu mai poți cumpăra azi? Firește, resorturile economice sunt cu totul altele și în niciun caz nu e vina PSD care, după cum se știe, doar el a mărit, a făcut și a dres.
Zece ani după (10 septembrie 2000), din numărul 332 al Jurnal de Argeș, locuitorii din Câmpulung citeau cu interes declarațiile deputatului Gheorghe Marin cu privire la soarta Uzinei ARO. Omul făcea promisiuni mari și dădea de înțeles că mai vrea un mandat de parlamentar.
Între timp, ARO e oale și ulcele. Domnul Marin, însă, e tot parlamentar. De data aceasta, senator. Pentru că… ,,merită"!
Ca o ironie a sorții, și în 2000 jurnaliștii scriau despre modul în care PSD este umilit prin impunerea pe listele pentru Parlament a unor stranieri de la centru.
Astăzi, însă, e mult mai rău, căci Centrul s-a mutat pe undeva prin Teleorman, iar oamenii impuși sunt nu doar pe listele ,,ăli mari", ci și în fruntea unor instituții precum Poliția argeșeană.