În urma căderilor de zăpadă din ultimele zile, în zona de creastă a masivului Făgăraș s-a depus un strat de aproximativ 15 cm. În foarte multe zone, din cauza viscolului, s-au format troiene de 60-80 de centimetri.
Această situație impune parcurgerea traseelor turistice montane din județul Argeș cu precauție, folosind echipament de iarnă complet, respectiv îmbrăcăminte și încălțări adecvate, bețe de schi, colțari, pentru zonele unde s-a format gheață. Lanterna nu trebuie sa lipsească din rucsac, mai ales că în aceasta perioadă ziua este mult mai scurtă, noaptea fiind în creștere. Cei care abordează traseele montane trebuie să aibă experiență de iarnă în parcurgerea traseelor montane sau să fie însoțiți de astfel de persoane experimentate.
Nu recomandăm niciun circuit care să includă porțiuni din creasta principală a Făgărașului (bandă roșie) din cauză că în creastă sunt deja acumulări mari de zăpadă, care necesită o abordare alpină.
De asemenea, conducătorii auto care intenționează să parcurgă sectorul deschis al Transfăgărășanului trebuie să aibă autoturismele echipate de iarnă, cu anvelope de zăpadă, lopată și antiderapant, deoarece suprafața carosabilului poate fi acoperită de gheață. Chiar dacă se intenționează doar parcurgerea șoselei, fără oprire, este indicat să existe în mașină încălțări și îmbrăcaminte de iarnă, pentru a face făță unei eventuale situații când este nevoie de activitate în afara vehiculului (mânuirea lopeții sau ajutorarea șoferului pe portiunile înghețate).
Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană, este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul National Salvamont, formând 0SALVAMONT.
De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină, după terminarea acesteia, ținând cont că la ora 17:30 este deja întuneric.