Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș, comentează afirmațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică, le cere consilierilor locali să emită un act prin care să constate că termenul de prescripție pentru faptele sale de conflict de interese administrativ este de 3 ani și că Prefectura Argeș nu mai are posibilitatea să-i aplice sancțiunea prevăzută de lege.
”Este de-a dreptul halucinant ceea ce încearcă să facă în aceste momente primarul municipiului Pitești. Deși judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursul făcut de Ionică, primarul insistă să acționeze contrar legii. Ce vrea mai exact primarul pentru care există o decizie definitivă de conflict de interese administrativ? Vrea ca instituția Consiliului Local să fie un judecător care să-l favorizeze, care să conteste decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ionică vrea să substituie Consiliul Local instanțelor din România. Ce nevoie mai avem de instanțe, de judecători, dacă nu le recunoaștem deciziile? Dacă primarul Piteștiului vrea ca decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție să fie contestată de consilierii locali, aleși politic, pe o listă de partid, de ce nu se face judecata direct la partid? Cornel Ionică vrea să schimbe decizia unor judecători cu ajutorul unor consilieri aleși pe lista de partid. Care mai este rolul justiției din România dacă este combătută cu ajutorul oamenilor aleși de partid?”, punctează Bogdan Ivan.
Liderul PRO România adaugă faptul că primarul Cornel Ionică dă dovadă de o lipsă de respect față de justiția din România. ”Orice om de bun simț, în momentul în care are o decizie irevocabilă și definitivă, se retrage, nu se ține cu dinții de funcție. Domnule primar, unde este bunul simț? Unde este încrederea în stat, în justiție? Dacă cei cu funcții arată un astfel de dispreț pentru justiție, ce ar trebui să facă restul oamenilor?”
În încheiere, Bogdan Ivan le transmite un mesaj și consilierilor locali piteșteni:
”Le atrag atenția tuturor consilierilor locali să nu devină complici în promovarea unui astfel de comportament care denotă dispreț total față de deciziile justiției din România. Cu toții trebuie să ne supunem hotârârilor instanțelor de judecată. Dacă nu le mai luăm în seamă și se încearcă demontarea lor prin decizii politice, înseamnă că ne îndreptăm spre anarhie”.