Dragoș Pătraru, cel care ne prezintă la PrimaTV Starea Nației, vine pe 22 martie la Pitești. Întâlnirea cu urmăritorii emisiunii sale va avea loc la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu, la ora 11.00, intrarea fiind liberă
,,Este vorba de un turneu pe care eu îl fac de aproape patru ani. Este o modalitate prin care eu încerc odată să țin legătura cu telespectatorii și a doua, să-i simt pentru că prin televizor e foarte greu să-i simți, să-i văd ce vor, ce ar trebui să schimbăm. Noi facem schimbări permanent la emisiune și vreau să le ofer ocazia să-mi adreseze întrebări, eu să le răspund, să vedem ce nelămuriri au, ce își doresc, cum trăiesc, ceea ce mă interesează cel mai tare, pentru că zona politicului în special nu prea știe ce se întâmplă prin țară. Am fost prin mai multe locuri prin țară și, pe undeva, este fascinant să vezi ce se întâmplă. Sau atunci când mergi în zone diferite și vezi lucruri diferite. Să dau un exemplu, când am plecat cu mașina de la Ploiești spre Botoșani m-am îngrozit. De la Bacău spre nord începe să se urce sărăcia pe tine. Dacă nu vezi lucrurile astea cu ochii tăi nu prea poți să vorbești despre ele credibil la televizor. De aceea eu vreau să stau de vorbă cu oamenii, să-i văd, să-i simt, să-i ating și să vorbesc cu ei, să aflu ce opinii au, cum creștem, cât de rău afectează lipsa unui sistem de educație bun, a unui sistem de sănătate bun, ș.a.m.d." a declarat Pătraru la întâlnirea pe care, rezent, a avut-o cu băcăuanii.
Pentru ce ar mai trebui să vă pregătiți la întâlnirea cu Pătraru? Păi, ar fi bine să aveți ;i niște bănuți în cazul în care doriți o carte cu autograf sau un pachet cu cafea ,,Starea Nației".
,,Sunt cărțile noastre, prima și a doua („Starea Nației cu Dragoș Pătraru” și „Unde nu-i cap, vai de popoare” – n.r.). Am venit cu ele pentru că eu sunt român de ăsta…nu-mi place să vin cu mâna goală. Dar în primul rând am venit cu cafea, un proiect de-al nostru de suflet. Este o pasiune a mea și a colegilor mei. Avem un prăjitor de cafea pe care l-am instalat în redacție, acolo lucrează prăjitorul, prăjim din ce în ce mai bine. Încercăm asta pentru că ce încasăm noi pe cafeaua „Starea Nației” îi ajutăm pe copii nației. Sunt niște copii care primesc burse lunare de la noi și sunt niște copii fantastici. Îi ducem pe la mare, pe la munte… Acum ne îngrijim de 10 copii. Trei dintre ei, trei fete, le-am adoptat cumva cu totul…Eu, familia mea, le-am adus la Ploiești pentru că nu puteau să supraviețuiască acolo unde stăteau, într-un canton CFR, undeva la Florești, într-o singură cameră. Era un dezastru acolo… Le-am închiriat un apartament aproape de unde stăm noi și le susținem. Îl mai avem pe Marian la Baia Mare care beneficiază de o bursă lunară de la noi, mai avem la Piatra Neamț… În general, în locurile în care merg eu, luăm și un astfel de caz. Noi încercăm să facem asta și cu „Școala Nației” care se va lansa în curând. Sperăm că va fi ceva frumos care să ajute și mai mulți copii." declara, Pătraru, la întâlnirea de la Bacău.