Pe 11 septembrie, la Merișani, vom avea din nou ,,Momente de ogradă". Este vorba de ediția numărul șapte a unui festival de muzică underground ce a crescut spectaculos de la un an la altul. Vorbim de un proiect care reînsuflețește ulițele satului și susține comunitatea locală, atrăgând numeroși turiști care se bucură de produsele tradiționale ale zonei și de muzică bună.
,,Străbunicul a fost primar, tata a fost primar… Decât să fiu și eu primar, am preferat să organizez evenimente. Mi s-a părut că pot ajuta mult mai bine comunitatea la maniera asta." spune Alin Voica, organizator al evenimentului și cel care a transformat casa străbunicilor într-un loc aparte. ,,Casa Dogarului a păstorit, adăpostit şi îngrjit cinci generaţii în corpul, inima şi ograda ei. Alături îi suntem să o îngrijim și să o predăm mai departe generaţiilor gazdă ce va să vină. În anul 85 al casei, suntem pregătiţi să facem pasul mai departe şi să ducem evenimentul acolo unde l-am gândit şi unde îi este locul: pe două zile de bunătăţi muzicale şi culinare. De fapt, două zile şi jumătate, pentru ca nu plecaţi de la noi din ogradă pe 13 septembrie până nu servim împreună şi micul dejun." mai spune Alin Voica.
Cât costă un bilet
Cele 350 de abonamente pentru ediţia din 2020 sunt disponibile pe iaBilet.ro şi sunt împărţite astfel, pe 3 categorii:
-140 abonamente – “ALAMĂ” (cu campare)
-100 abonamente – “CUPRU” (cu cazare) la familii şi/sau pensiuni/hoteluri din proximitate
-110 abonamente – “FONTĂ” (fără cazare sau campare)
Până la 31 iulie 2020, biletele se vând astfel: “ALAMĂ”– 290 lei; “CUPRU” – 370 lei; “FONTĂ”– 260 lei. În perioada 1 – 23 August, acestea sunt ceva mai mari: “ALAMĂ” – 340 lei; “CUPRU” – 420 lei; “FONTĂ” – 310 lei. După 24 august, sunt percepute următoarele tarife: “ALAMĂ” – 390 lei; “FONTĂ” – 360 lei.
Taxele de acces implică acces liber la resursele puse la dispoziție: mâncare, băutură, concerte, activități, cazare și campare. Copiii sub 12 ani, însoțiți de un adult plătitor de abonament, au acces gratuit.
Comunitatea participă și ea la eveniment, căci produsele naturale vin chiar de la locuitorii din Merișani care, între timp, s-au… acomodat și cu genul muzical promovat care nu semăna nici cu muzica populară, nici cu maneaua, nici cu… ,,Da, mamă, sunt beată!".
,, Momente de Ogradă nu este doar o conferință după chipul și asemănarea unui festival, ci mai ales un proiect care reînsuflețește ulițele copilăriei și susține comunitatea locală. Ograda este despre oameni și ceea ce fac ei, despre poveștile lor care se întâlnesc și se completează. Ograda e facută din toate aceste povești, din muzica ce nu are nevoie de un stadion ca să fie bună, din mâncărurile molcom dospite care nu au nevoie de un nume englezesc, din momente care nu au nevoie de o lumină specială și din timpul care curge altfel alături familie, copii și prieteni." mai spune organizatorul Alin Voica.