Cu toate că a fost exclus din PMP, Dănuț Dinu a fost validat de către Judecătoria Pitești în funcția de consilier local. Dinu a anunțat că va ataca pe toate căile legale decizia partidului care a stârnit reacții cât se poate de virulente. Inclusiv Virgil Baciu, fost candidat PMP la Consiliul Județean Argeș, care acum își încearcă norocul din postura de independent la Camera Deputaților, a luat poziție, cu toate că fusese cât se poate de rezervat în declarații după decizia de a părăsi partidul condus de Cătălin Bulf.
,,La parlamentare se vor clarifica aspectele cu privire la potențialul domnului Bulf”
,,Domnul Bulf a luat-o razna, semnele omului disperat și limitat. Acum o să vă explic cum au fost rezultatele și de ce așa. La Pitești, Dănuț Dinu a avut un scor foarte bun, care a scos doi consilieri fără ca cei care conduc partidul să contribuie în vreun fel (fără bannere, presă, acțiuni unitare cu campania pentru Consiliul Județean și cu concentrarea tuturor forțelor și resurselor doar pentru Ștefănești). Dacă Dănuț Dinu nu deschidea lista de candidați la consliu, PMP nu intra nici în Consiliul Local Pitești, așa cum s-a întâmplat la Consiliul Județean Argeș, unde lista a deschis-o domnul Bulf și rezultatele au demonstrat clar că președintele a tras partidul în jos și a reușit contraperformanța să ia doar 10.400 voturi față de 19.000 de voturi pe care le-am câștigat eu pentru funcția de președinte CJ. Domnul Bulf &Compania nu a înțeles că din cele 10.400 voturi, în jur de 3.500 de voturi le-a adus Dănuț Dinu și încă aproximativ 3000 voturi le-am adus eu; deci doar restul de aproximativ 4000 de voturi au venit de la activul de partid. La parlamentare se vor clarifica aceste aspecte cu privire la potențialul domnului Bulf.” a comentat Virgil Baciu la una dintre postările lui Dănuț Dinu.
Mai mult, Baciu a declarat că îl vede pe Dinu viitor președinte al partidului. În plus, a subliniat faptul că mai toate partidele din România s-au transformat în… găști: ,,Cu durere vă spun, partidele politice din România, la nivel de conducere, nu mai sunt demult partide – sunt nişte găşti! Nişte grupări care nu au ca principal obiectiv interesele şi bunăstarea cetăţenilor, ci doar ale lor personale sau de gaşcă. Nu mă refer la toţi membrii de partide, mă refer la nivel de conducere.”