După deputatul PSD Simona Bucura Oprescu, fostul lider de sindicat Nicolae Pavelescu și deputatul Nicolae Georgescu, pe locul patru la Camera Deputaților se află un new-entery: vorbim de medicul Remus Mihalcea, actual manager al Spitalului Clinic Colentina și fost șef de secție ORL la Spitalul Judeţean Argeş. Concurența politică nu a văzut cu ochi buni această variantă, acuzând PSD că merge pe mâna medicilor precum Rafila, Cercel și, mai nou, Mihalcea, pentru că profesia stârnește emoție și simpatie în rândul cetățenilor, în contextul pandemiei. Calcul strict politic sau nu, cert este că mutarea PSD Argeș a fost una inspirată, mandatul de manager al medicului Remus Mihalcea fiind unul unanim apreciat.
,,Eu sunt plecat din Pitești de numai doi ani, de când am fost numit manager la Colentina”
*Care este motivul pentru care ați dat curs invitației de a candida pentru un post la Camera Deputaților?
**Vreau să schimb ceva în legislația care guvernează domeniul în care activez și să continui proiectele începute de predecesorii mei în județul Argeș, pe zona de sănătate. Știu că au demarat câteva proiecte interesante, precum corpul nou de clădire de la Spitalul Județean, renovarea Spitalului Județean…
*Cum a venit propunerea?
**Cei din PSD mi-au solicitat o întrevedere și mi-au prezentat propunerea. Am acceptat pentru că sănătatea este domeniul meu de expertiză, pentru asta m-am pregătit toată viața și vreau să ajut cu tot ce pot acest domeniu care, da, are mare nevoie de ajutor.
*Cum veți proceda în campania electorală, vă veți lua concediu?
**Bineînțeles, îmi voi lua concediu de odihnă. Nici anul trecut nu am reușit să mi-l iau pe tot, anul acesta doar de trei zile am beneficiat… Prin urmare, am zile de concediu suficient.
*Dând un search pe Google, am văzut și primele atacuri la adresa dumneavoastră. Sunteți numit directorul care ține de 6 luni un aparat PCR donat în magazia spitalului…
**Eu am dat dezmințiri, dar… Este clar un atac la adresa mea. Într-adevăr, noi am primit un aparat PCR cu două săptămâni înainte de a mă îmbolnăvi și a mă interna. Am stat internat timp de o lună, apoi încă o săptămână m-am recuperat la domiciliu. Donația a constat doar în aparatul PCR. Pentru a fi funcțional, mai avea nevoie de un extractor care, ca și valoare, costa încă o dată suma PCR-ului. Asta unu la mână! Doi la mână, spitalul Colentina are toate serviciile externalizate din anii 2000 (nu am externalizat eu nimic!), inclusiv laboratorul de analize. Neavând laborator de analize, deci nici spațiile adecvate, eu a trebuit să rezolv și această problemă. A trebuit să cer structură nouă la DSP, să amenajez încăperile după anumite standarde, ceea ce presupune timp. Am făcut toate acestea la standardele unui laborator de biologie moleculară, urmând ca în perioada următoare să dăm drumul acestui laborator. Ceea ce nu știe lumea este că PCR-ul a fost donat, dar extractorul a fost cumpărat între timp de către Primăria București și livrat în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Acum suntem în faza în care trebuie să asigurăm și personal specializat pentru un astfel de laborator, pentru că nu poate lucra oricine aici: ai nevoie de medici, biologi, asistente specializate. Toate aceste lucruri care țin de logistică nu puteau fi făcute peste noapte. Mai mult, am vrut să dau acel aparat, cu titlu de împrumut, unui spital tot din subordinea Primăriei Capitalei – Victor Babeș. Ei aveau și laborator, și extractor, și personal specializat… Managerul de la Victor Babeș a fost de acord să ne lucreze testele în exclusivitate, doar că medicul care a intermediat sponsorizarea s-a opus, a spus că el în vrea în spital, știind defapt că noi nu putem face această chestie peste noapte și știind că se va specula în mod negativ.
*Să înțeleg că în spatele articolelor apărute vedeți o rea intenție?
**Bineînțeles, altfel ar fi apărut și punctul meu de vedere.
*În Argeș cum ați fost primit?
**Foarte bine, am fost primit cu brațele deschise.
*Aveți un statut aparte: nu sunteți nici stranier, fiind argeșean, dar de o bucată de vreme lucrați la Capitală…
**Eu sunt plecat din Pitești de numai doi ani, de când am fost numit manager la Colentina. După terminarea facultății și a rezidențiatului am venit la Pitești, am lucrat la Spitalul Județean, am fost la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. Cu alte cuvinte, sunt un candidat de-al locului.