Dormitorul este locul sacru al fiecăruia dintre noi, încăperea care promite să ne ajute la odihnă şi la cultivarea unei stări de bine zi de zi, dar toate astea nu se pot realiza fără o lenjerie de pat calitativă, cum e cea din bumbac satinat.
Pentru necunoscători, poate părea unul dintre acele materiale sintetice care se decolorează la prima spălare, dar în realitate nu e aşa. Cunoscătorii apreciază acest material nu doar pentru caracteristicile lui, ci şi pentru modul în care te face să te simţi.
Bumbacul satinat este obţinut printr-un proces de mercenizare din fire lungi de ţesătură de bumbac şi din satin, ceea ce le face deosebit de rezistente şi durabile, păstrându-şi culorile la fel de vii pentru multă vreme.
Calitatea lenjeriei este dată de densitatea ţesăturii, care trebuie să fie de minim 200 TC (numărul de fire ţesute pe orizontală şi pe verticală pe o anumită suprafaţă), dar şi de lungimea firelor de bumbac. Cu cât firele de bumbac sunt mai lungi, cu atât ţesătura rezultată este mai rezistentă şi calitativă.
Lenjeriile de pat din bumbac satinat sunt lucioase, rafinate şi calitative, fiind extrem de plăcute la atingere.
Calităţile excepţionale ale unei lenjerii de bumbac satinat
- Este perfectă pentru persoanele cu piele sensibilă, datorită ţesăturii de bumbac;
- Este moale şi are o rezistenţă îndelungată la folosiri şi spălări regulate, fără a-şi pierde cromatica, dar şi fără deteriorarea ţesăturii;
- Este răcoroasă în timpul verii şi călduroasă iarna, ceea ce o face potrivită indiferent de anotimp sau de cât eşti de predispus la transpiraţie excesivă în timpul nopţii;
- Este confortabilă, aspectuoasă şi oferă un aer luxuriant camerei tale;
- Pielea ta se bucură de fineţe, se simte îmbrăţişată şi fericită, datorită lenjeriei selecte, netede şi răcoroase.
Care sunt diferenţele majore între bumbac satinat şi bumbac de tip satin?
Diferenţa cea mai importantă vine din modul de producere a luciului materialului, deoarece în timp ce lenjeriile din bumbac satinat acesta se obţine prin ţeserea unui bumbac de calitate înaltă cu satin, la bumbacul de tip satin luciul se obţine prin tratamente chimice. În plus, acesta are în componenţa lui, de multe ori, şi materiale sintetice. În plus, bumbacul poate fi de slabă calitate, ceea ce îi determină o rezistenţă scăzută.
Cum diferă lenjeriile din bumbac satinat de lenjeriile cocolino?
Dacă eşti o persoană mai friguroasă şi îţi place să te încălzeşti bine în timpul nopţii, este bine să ştii ca una dintre cele mai bune şi mai economice lenjerii de pat este cea cocolino, care se fabrică din microfibră pluşată.
Acest material este un foarte bun izolator termic, este hidrofug şi pufos, păstrându-ţi temperatura corpului constantă pe timpul nopţii. Fiind un material fleece, lasă aerul să respire, aşa că nu trebuie să îţi faci griji în privinţa transpiraţiei, dar cel mai important este că te va feri de acarieni.
Vei aprecia faptul că îşi păstrează foarte bine culorile vibrante, este moale, catifelată şi foarte uşor de întreţinut.
Cum se întreţin lenjeriile de pat din bumbac satinat/cocolino?
Ambele categorii de lenjerii sunt foarte uşor de întreţinut, atât timp cât urmezi nişte reguli simple de reţinut:
- Nu spăla lenjeriile la temperaturi mai ridicate de 60°C;
- Foloseşte o cantitate mică de balsam de rufe, deoarece acesta poate deteriora ţesăturile;
- Spală lenjeriile de pat înainte de a le folosi, ca sa fie cât mai moi, fine şi catifelate;
- Verifică eticheta ca să vezi exact temperatura de spălare recomandată, temperatura de călcat şi dacă lenjeria este rezistentă la centrifugare;
- Ia în calcul că, la prima spălare, lenjeriile intră puţin la apă, aşa că nu e bine să alegi o mărime exactă cu dimensiunea saltelei, ci puţin mai mare.
Ca să ai un somn odihnitor şi să te simţi confortabil pe tot parcursul nopţii, alege mereu lenjerii de pat de cea mai bună calitate, verifică materialele din care sunt fabricate şi fă economie cu lenjerii rezistente şi durabile în timp, faţă de cele care sunt ieftine, dar se uzează imediat. Bucuria chiar vine din lucrurile simple.