La fel ca toate celelalte minerale esentiale, si zincul joaca un rol important pentru sanatatea generala a organismului. Este element de baza in functionarea majoritatii organelor si de el depinde sinteza celorlalte substante de baza. Asadar, un deficit de zinc poate conduce la aparitia a numeroase probleme de sanatate.
Pentru a evita aceste situatii, pe langa un stil alimentar corect, complet si sanatos, se recomanda administrarea de suplimente cu zinc. In acest mod vei reusi sa iti asiguri necesarul zilnic si sa eviti toate riscurile asociate unei cantitati prea mici in organism. Intra pe Go Vita, descopera intreaga gama de suplimente de zinc si alege variantele care sunt cele mai potrivite in raport cu nevoile corpului tau.
Care este rolul zincului in organism?
Rolurile acestui element sunt nenumarate, fiind parte integranta din majoritatea proceselor care se realizeaza la nivelul corpului uman. Dintre cele mai importante, in urma studiilor, s-a remarcat faptul ca de zinc depinde in mod direct realizarea structurilor proteice si a membranelor celulare. De asemenea, majoritatea senzatiilor resimtite la nivelul receptorilor sunt posibile datorita unei concentratii specifice de zinc, avand rol stimulator. Mai mult, zincul lupta direct la eliminarea celulelor rele, avand rol crescut de protectie impotriva celor mai multe tipuri de boli. Nu in ultimul rand, este implicat direct in sinteza a peste o suta de enzime de baza, fapt ce demonstreaza ca zincul nu poate lipsi din dieta zilnica.
Surse naturale de zinc
O alimentatie echilibrata reprezinta cea mai la indemana cale de a asigura necesarul zilnic de zinc in organism. Cele mai bogate alimente in acest sens sunt indeosebi cele de origine animala precum: carnea rosie, lactatele si ouale. In plan imediat urmator se claseaza legumele si fructele (broccoli, sfecla rosie, ciuperci, cartofi, varza, morcovi, varza de Bruxelles, sparanghel, salata verde, dovleac, spanac, rosii; ananas, mango, capsuni, citrice, banane, caise piersici), mai apoi nucile, migdalele si arahidele, iar, in final, pestele si fructele de mare.
Este necesara administrarea unor suplimente de zinc?
Dincolo de consumul de alimente bogate in vitamine si minerale, o sursa la fel de eficienta este reprezentata de pastilele de zinc obtinute pe baza naturala. Acestea ajuta la atingerea dozei recomandate, fara a face excese alimentare. La Go Vita vei gasi nenumarate forme de astfel de supliment de zinc, in asa fel incat sa poti alege concentratia cea mai potrivita pentru nevoile tale.
Cu toate acestea, trebuie foarte mare grija atunci cand se aleg astfel de metode alternative, pentru ca o supradoza poate aduce ci sine varii complicatii. Exista asa-numita toxicitate cu zinc care, pe termen lung, poate provoca anihilarea cuprului, ducand la deficiente severe. Printre simptomele specifice supradozei de zinc se numara: dureri abdominale, febra, probleme gastrice, ameteli si stare generala de rau. De aceea, se recomanda administrarea de suplimente doar la indemnul medicului, in cantitati special stabilite in functie de amploarea deficitului depistat.
Semne ale instalarii deficitului de zinc
Desigur ca si o cantitate mult prea redusa genereaza efecte adverse specifice. Printre cel mai des depistate la pacientii care au fost depistati cu deficit de zinc se numara: dezvoltare fizica si neurologica mai lenta, modificari comportamentale, inflamarea si deteriorarea anumitor tesuturi, aparitia de pete specifice pe piele, probleme gastro-intestinale, probleme la nivelul sistemului imunitar, regenerare celulara incetinita, etc.
Cumpara de la Go Vita suplimente de zinc la cele mai bune preturi
La Go Vita te bucuri de o gama variata de suplimente concepute in asa fel incat sa satisfaca varii nevoi, in raport cu problemele cu care se confrunta fiecare client. Pentru a asigura acces nemarginit la sanatate, am stabilit preturi mai mult decat accesibile la fiecare categorie de produs in parte.