2.800 de vizitatori au înghițit în sec la Muzeul Golești unde, recent, a avut loc ,,Bătălia tuciurilor – festival culinar”. La cum a fost promovat evenimentul, ai fi avut impresia că te poți duce acolo cu familia pentru a experimenta, în paralel, bucătăria românească și cea poloneză. Consiliul Județean Argeș popularizase inclusiv bucatele specifice care urmau să să ,,confrunte” la festival. Când colo, festivalul s-a dovedit a fi, mai degrabă, un fel de sărbătorică, iar războiul… un schimb pașnic de experiență între români și polonezi.
Răzvan Șerbănoiu: N-ai cum să pui la foc două tuciuri și să anunți <bătălia tuciurilor>!
- ,,Astazi am fost la Muzeul Satului la <marea batalie a tuciurilor>. M-am dus oarecum pus in garda de cineva care a zis ca a fost dezamagit. Am crezut totusi ca nu e dracul atat de negru si nu e, e rosu ca doar arde tot timpul. A fost un eveniment facut doar pentru a bifa o activitate, doar sa spuna lumea ca munceste.
- Deja devine o marca locala impotenta organizarii de evenimente pentru cetateni. N-ai cum sa pui la foc doua tuciuri si sa anunti <batalia tuciurilor>. Am vorbit cu multi oameni de acolo care erau pur si simplu scarbiti, venisera cu mari asteptari (inca o data imi pare rau ca am popularizat bataia asta de joc), erau pregatiti sa isi petreaca dupa amiaza acolo, sa manance ceva, sa bea o bere. Cam toti au plecat sa manance in alta parte. Era complicat sa pui trei gratare si inca 7-10 tuciuri (locul era generos, se putea face garantat ceva frumos) si sa vinzi oamenilor ceva, daca tot i-ai chemat acolo. Mai in gluma mai in serios, un amic mi-a zis ca imi da bonul de motorina, ca a batut drumul de pomana.
- Una peste alta, a fost rusinos cum a fost organizat evenimentul, la ce au facut, trebuia sa nu anunte pe nimeni si sa se duca organizatorii cu rudele sa-si faca poze si sa bifeze ca au muncit.” povestea consilierul PNL Răzvan Șerbănoiu experiența trăită.
La câteva zile de la eveniment, responsabilul de cultura și timpul liber al argeșenilor, Adrian Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, a venit cu câteva… lămuriri. Vorba vine, că lămuririle au fost, mai degrabă, nelămuriri.
,,A fost, poate, prea mult spus. Nu a fost o întrecere gastronomică, ci un schimb de experiență. Au fost din partea organizatorilor gratuități, dar porțiile au fost limitate. S-au vândut cam 2800 de bilete. Lumea este dornică să iasă și e clar că genul acesta de activitate va prinde și o vom dezvolta. Locul e superb, e insuficient pus în valoare. Am avut o ședință cu Iustin Dejanu (n.r. directorul Muzeului Golești) și încercăm să reintrăm în normal și să acoperim anumite nemulțumiri.” a declarat Adrian Bughiu, la emisiunea eDimineața.
Cu alte cuvinte, PR-ul a fost de vină, s-a lăsat dus de entuziasm și și-a închipuit ditamai festivalul căci ei, organizatorii, au făcut fix ceea ce și-au propus.
Vicepreședintele Adrian Bughiu a mai declarat că, în curând, la Muzeul Golești vor fi externalizate serviciile alimentare. Vizitatorii vor putea de aici înainte să cumpere măcar o sticlă cu apă.