1,3K
Cotă progresivă de impozitare, introducerea de noi taxe, schimbarea fiscalității, despre toate acestea se discută în ultima perioadă, spre exesperarea mediului de afaceri care nu mai poate suporta și alte experimente făcute pe cârca lor.
Cel mai mult îi revoltă pe oamenii de afaceri faptul că statul nu este nici pe departe un bun manager iar banii lor sunt cheltuiți, în bună parte, pe hrănirea unui aparat bugetofag, pe încurajarea nemuncii sau pe privilegii pentru tot felul de loaze și pile politice.
,, Credeți că mediul privat, care a suportat toate loviturile, de la lock-down până la inflația creată din cauza războiului, mai poate suporta și taxele pe care politicienii le visează peste noapte?”
- ,,Consider că actuala clasă politică se ocupă numai de haiducii, să ia de la cei care au muncit mai mult și să-și plătescă puturoșii, incompetenții, bazinul acela electoral stabil.
- Nu sunt împotriva impozitării progresive, dar ce înseamnă asta când toate țările din vestul Europei au o sumă de bani care nu este impozitată? La noi, dacă nu mă înșel, această sumă neimpozitată este de 50 de lei, valoare de un ridicol absolut. Suma de bani neimpozitată în alte țări este între 200 și 500 de euro. Știu foarte bine această situație pentru că o companie de-ale noastre activează în UK. Aici, când câștigi sub 10.000 de lire pe lună, ai un impozit ca toată lumea; ce este peste 120.000 de lire pe an, se impozitează puțin mai mult, nu așa cum ar visa toți acești bolșevici ai noștri, să-ți ia tot.
- Impozitarea progresivă, dacă ar fi facută în două trepte și cu bun simț, ar fi bună, dar credeți că în momentul de față este cazul să faci vreo impozitare? Credeți că mediul privat, care a suportat toate loviturile, de la lock-down până la inflația creată din cauza războiului, mai poate suporta și taxele pe care politicienii le visează peste noapte? Ce părere să avem despre cineva care ne bagă mâna în buzunar și ne spune că folosește banii noștri în interes public, adică să plătească femeia de serviciu de la școală cu 100%, vreme de doi ani, pentru că a muncit online, timp în care noi am făcut restructurări, am dat oameni afară oameni buni, ne-a durut sufletul.
- Eu nu cred că se vor lua măsuri competente, pentru că nu are cine să le ia. Cei care sunt puși acolo sunt puși să stea ca trântorii, doar să aducă bani pentru partide și pentru ei.” ne-a declarat omul de afaceri Ovidiu Baciu, managerul Francesca Industries.
,,Cei care câștigă cinstit, fie au renunțat la afacere, fie, de nevoie, s-au reprofilat spre zonele unde se poate face evaziune fiscală”
Potrivit acestuia, cea mai mare problemă este nivelul scăzut de colectare și faptul că statul ar închide ochii la evaziunea care se face inclusiv sub ochii autorităților și, probabil, cu acceptul lor.
- ,,Există o categorie de oameni neipozitabili, care scapă printre degete, pentru că ei sunt acei anteprenori marunței care votează tot stânga, adică pentru neaplicarea legii. Cei care câștigă cinstit, cetățenii ascultători de lege și care sunt din ce în ce mai puțini, fie au renunțat la afacere, fie, de nevoie, s-au reprofilat spre zonele unde se poate face evaziune fiscală. Și-au făcut două saloane de nunți inclusiv oameni pe care eu îi respectam ca și morală, pentru că atunci când îți faci două saloane de nunți, știm exact că acolo este evaziune 99%. Să nu-mi spuneți mie că Ministerul de Finanțe nu cunoaște asta! Sunt oameni politici care mă întrebau de ce mă mai zbat cu afacerea mea, când putem să facem un salon de nunți aici, la Royal Motors, că sunt locații bune, bine poziționate.” ne-a mai declarat managerul Francesca Industries.