Sunt procurori care lucrează de dimineața până seara, zeloși, neobosiți. Dar, dincolo de fileu, se află colegii lor judecători care hotărăsc după directivele politicii și ale serviciilor inteligente de la noi și ale partenerilor de la Bruxelles și de la Whashington, în funcție de serviciile pe care le fac, la reciprocitate, și marii politicieni corupți din România. Vom da zilnic câte un caz din sălile de judecată înaltă, înaltăăă! despre procesele politicienilor noștri de vârf din ultimii 33 de ani. Nu contează părerea noastră, ci documentele, „dovezile”, „docomentele”.
Ionel Arsene este deocheatul președinte al Consiliului Județean Neamț, fost parlamentar. Are mai multe dosare penale de corupție. A stat în arest mai multe luni, acum e condamnat în primă instanță la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare și confiscarea a 80 000 de euro și 150 000 de lei. Are sechestru pe avere. Cel mai nou scandal este legat de un pod peste Siret cu care s-a lăudat și pe care l-a inaugurat cu fast, dar care s-a dărâmat la câteva luni de la inaugurare. Dar el este în continuare președinte al Consiliului Județean. Iată extrase din rechizitorul procurorilor DNA din dosare mai vechi:
- „În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”. Și: „La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în aceeași calitate, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale. În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării, de către A.N.A.R, a sumei anterior menționate, demersuri rămase însă fără rezultat. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului”, se arată în comunicatul DNA.
Ionel Arsene mai are și alte dosare de corupție pe rol, dar el e în fruntea Consiliului Județean Neamț, semnează documente, face proiecte de Hotărâri ale CJ, umblă la cravată, acordă sau nu audiențe și probabil că negociază noi și noi contracte din care-și ia comisioanele. Că așa funcționează justiția în România, ca un fel de mama bună a corupților.
Sursa foto: G4Media