Modul în care George Buhnici a pus problema, absolut nefericit și jignitor chiar și pentru propria… ,,minoră”, a fost amendat din plin de opinia publică. Derapajul său a resuscitat brusc și aripa feministelor, dar și a celor care se închină la noul zeu – politically correct.
Nu știu ce mesaj este mai dăunător, cel al lui Buhnici sau cel care propăvăduiește de ceva ani sloganul absolut păgubos pentru persoanele care se confruntă cu fenomenul obezității și anume… ,,simte-te bine în pielea ta, oricum ai arăta!”.
Nu, nu te simți bine în pielea ta, oricum ai arăta! Spun asta din punctul de vedere al unei persoane care, da, se confruntă cu kilogramele în plus. Câteva s-au așezat, firesc, după nașterile celor doi copii. Altele, de la stres. Altele din cauza job-ului care presupune mult sedentarism. Cele mai multe din cauza mâncatului necorespunzător și al combinațiilor păguboase. Și toate acestea și-au făcut loc pe fondul unei delăsări, ca s-o spunem p-aia dreaptă.
Nu poți să te simți bine în pielea ta când obosești mai repede, când, după o vârstă, presiunea pe sistemul osos crește direct proporțional cu deteriorarea acestuia, când te paște riscul diabetului și a altor afecțiuni asociate cu grăsimea în plus, cum ar fi bolile cardiovasculare.
Poate că soții ne-or place și ,,grase și frumoase” (vorbesc despre soții pentru care suntem mai mult decât o bucată de carne), însă ,,grasă și sănătoasă” în același context nu pot exista.
A recunoaște despre tine că nu e în regulă să transporți zilnic 20, 40, 60 de kilograme în plus nu înseamnă să nu te iubești pe tine, așa cum încearcă să acrediteze unele feministe sau psiholoage făcute la apelul bocancilor. Iubirea de sine nu are legătură doar cu aspectul exterior, iubirea de sine înseamnă, mai ales, iubirea pentru omul frumos care este în tine.
Probabil că ați auzit de multe ori discursul acela cu ,,privește-te în oglindă și iubește-te așa cum ești!”. Nici că se poate prostie mai mare! Dacă te iubești înseamnă invariabil că îți vrei binele, iar dacă îți vrei binele, dacă vrei să fii sănătos pentru tine și pentru familia ta, atunci privește-te în oglindă și încearcă-te să te aduni. Dacă nu reușești acum, nu te judeca prea aspru și mai încearcă sau cere ajutor de specialitate.
Am savurat toate glumițele și ironiile pe subiectul Buhnici, le merita cu vârf și îndesat, dar cred că mai mult rău continuă să facă acel gen de discurs feminist și politically correct în care noi, persoanele supraponderale, suntem încurajate să fim mulțumite și să lâncezim pe mai departe în propria osânză pentru că, nu-i așa, ,,suntem frumoase așa cum suntem”. Om fi frumoase, om fi sexoase, dar sănătoase sigur nu suntem!
1 comentariu
Lasati medicii sa vorbeasca despre sanatate. Sau persoanele avizate, cu studiu in domeniu. Au ajuns toate “jurnalistele” ce sufera de misoginie internalizata sa crtice medici, psihologi si experti! Ramaneti la postari pe Facebook