Caffe Vergnano este o companie italiană care s-a specializat în producţia de cafea, încă din anul 1882, când a fost înfiinţată în oraşul Torino. Este considerată una dintre cele mai vechi companii producătoare de cafea la nivel internaţional şi încă din prima zi în care şi-a deschis porţile, a oferit sortimente de cafea produse cu mare atenţie pentru calitate şi savoare.
Istoria cafelei Vergnano
Compania a apărut în anul 1882 fiind fondată de Domenico Vergnano. Iniţial, a început ca un mic magazin alimentar din Chieri şi ulterior a crescut, punând bazele celor trei depozite deschise în Torino, Chieri si Alba. Saltul cu adevărat impresionant a fost făcut în anul 1930, atunci când această companie a cumpărat o fermă de cafea în Kenya.
În prezent, compania ocupă locul şase în Italia în ceea ce priveşte distribuţia pe scară largă, fiind prezenţa în 19 regiuni şi având peste 4500 de clienţi HORECA în Italia şi peste 70 de sedii în 19 ţări. De asemenea, brandul de cafea Vergnano este exporat în peste 80 de ţări în sectorul HORECA şi nu numai.
De ce este cafeaua Vergnano atât de specială?
Cafeaua Vergnano este una dintre cele mai speciale cafele, datorită modului în care este gestionată de către companie. Fiecare boabă de cafea este unică pentru specialiştii Vergnano. Compania acorda o foarte mare atenţie selecţiei şi prăjirii de boabe verzi pentru că doar astfel cultura cafelei va putea înflori cu adevărat.
Compania caută mereu perfecţiunea. În fiecare zi este măcinată, gustata şi testată cafeaua pentru a crea reţetele perfecte, utilizând tehnici tradiţionale care sunt moştenite de la strămoşi. În felul acesta, gustul este autentic şi aroma cafelei este unică şi specială.
Specialiştii din echipa Vergnano sunt conştienţi de originile companiei şi de obiectivele acesteia. Vergnano întreţine relaţii puternice cu toţi producătorii de cafea renumiţi din întreaga lume, algand doar acele companii care pot să atingă standardele de înaltă calitate impuse. Fiecare relaţie este monitorizată meticulos şi înainte de a fi cumpărată cafeaua, producătorii trimit probe pentru a fi testate. Fiecare sortiment este testat personal, astfel încât să corespundă calitativ şi să îşi dovedească originea. Ulterior, dacă toate testele sunt satisfăcătoare, comenzile continuă. Atunci când cafeaua ajunge într-un port europeană, este trimisă o nouă probă pentru a fi siguri că aceasta îşi menţine calitatea în toată linia de distribuţie.
Fiecare etapă este tratată cu maximă atenţie
Toate boabele de cafea care ajung în depozite sunt stocate cu grijă după origine, în Santena, loc în care este efectuată şi prăjirea, astfel încât, la final, calitatea să fie cea dorită. Compania lupta constant pentru excelenţă. Sunt alese doar cele mai bune boabe de cafea şi materiile prime folosite în etapele de producţie şi în produsul final îndeplinesc toate standardele de calitate şi de siguranţă care sunt cerute de reglementările naţionale şi de legile specifice produsului.
Prăjirea este considerată cea mai delicată etapă din producţia de cafea. Pentru a se obţine un echilibru perfect între aroma şi intensitate, boabele de cafea sunt prăjite perfect, ţinând cont de faptul că fiecare bob este diferit atât ca formă cât şi ca dimensiune. Lucrul acesta se va realiza prin prăjire lentă, aceasta fiind o metodă tradiţională care garantează pentru prelucrarea uniformă a boabelor de cafea. De aceea, toată cafeaua Vergnano are o aromă perfectă, impresionând chiar şi cei mai pretenţioşi consumatori.
Iti place cafeaua Vergnano? Avem o veste buna. Acum poti procura acest brand sau alte branduri mondiale de cafea de pe magazinul online Espresso Cafe. Te asteptam cu o oferta variata si cele mai bune preturi la cafea si acessorii din domeniu.