Nu poți să joci poker fără să cunoști ierarhia mâinilor. E primul pas pentru a înțelege cum funcționează acest joc. Dacă alegi o strategie haotică, fără să știi cine pe cine bate, nu ai nicio șansă să câștigi. E pentru binele tău așadar să cunoști ierarhia mâinilor de poker.
Ierarhia mâinilor în jocul de poker
Numărul total de versiuni din jocul de poker este 10. Se pornește de la Chintă Royală, care este combinația numărul 1 în poker. Dacă o ai, câștigul este garantat. Cea mai „slabă” mână cu care poți câștiga este cartea mare. Sunt rare situațiile în care se câștigă cu o carte mare, de obicei în jocurile în care sunt puțini jucători.
Să știi care e ierarhia mâinilor în poker este primul pas înainte de a juca. Apoi e bine să știi structura jocului, dimensiunea pariurilor, opțiunile pe care le ai la dispoziție și când să dai Call, Fold sau Raise. Din fericire pentru tine există numeroase ghiduri pe Internet și materiale de studiu pentru a te ajuta să îți ridici nivelul. Cât privește ierarhia mâinilor din jocul de poker, hai să descoperim în rândurile următoare cine pe cine bate.
Chinta royală bate tot în poker
Scenariul de vis în poker este să prinzi o chintă royală. Este combinația de cărți numărul unu în cele mai populare jocuri poker și, în cazul în care nu știai, la Texas Holdem vei avea royală o dată la 649,740 de mâini (în medie) – adică ai 0.000154% șanse să o prinzi de fiecare dată când începe o nouă rundă. Royala este alcătuită din secvența de la 10 la As de aceeași culoare.
Următoarea combinație în ierarhia mâinilor este chinta de culoare. Este formată tot dintr-o succesiune de 5 cărți consecutive, obligatoriu de aceeași culoare.
Careul este a treia mână ca valoare, fiind formată din patru cărți de același fel și cea mai mare carte de jos sau pe care o ai deja în mână. Full House completează ierarhia, fiind alcătuită din două sub-mâini diferite: trei de un fel și o pereche. La egalitate, câștigătoare va fi mâna care a format Full House-ul cu valoarea cea mai mare a cărților care alcătuiesc trei de un fel.
Culoarea este a cincea mână din ierarhie și ai șanse bune să câștigi cu ea. Cum îi spune și numele, este alcătuită din 5 cărți de aceeași culoare. Nu este importantă ordinea ori valoarea lor, cu mențiunea că la egalitate câștigător va fi cel cu cartea cea mai mare. Urmează chinta alcătuită dintr-o serie de cinci cărți în ordine consecutivă, dar care nu sunt de aceeași culoare. Asul are dublu rol și poate urma atât după Rege, dar în același timp poate fi și prima carte, urmată de Doiar.
Trei de-un fel completează ierarhia. E vorba despre trei cărți de aceeași valoare. Mâna va fi completată de cele mai mari două cărți disponibile. La egalitate învingătoarea va fi mâna care are cele trei cărți de valoare mai mare. Două perechi este o altă combinație câștigătoare din poker, alcătuită simplu, așa cum îi zice numele. Două perechi alături de cea mai mare carte rămasă disponibilă, din mână sau de pe masă.
În cazul în care niciuna din combinațiile de mai sus nu apare, se poate câștiga și cu o pereche la care se adaugă cele mai mari trei cărți disponibile. Iar dacă nici această situație nu apare, învingător este jucătorul care are cartea cea mai mare.
Care sunt cele mai bune cărți proprii la Texas Hold’em
AA, KK și QQ sunt trei dintre cărțile proprii pe care este excelent să le ai la Texas Hold’em, cea mai populară versiune a acestui joc, care are o vechime de mai bine de un secol. Sfatul nostru este să le joci întotdeauna, chiar și din early sau mid position ori împotriva unui adversar care a făcut raise. Dacă primești aceste cărți, joacă-le agresiv pentru că ai șanse bune de câștig.
AK, AQ, JJ, KQ, AJ, AK și 10-10 sunt alte cărți bune cu care să începi o mână la Texas Hold’em. Dacă le ai, te poți gândi să dai un raise. Dar dacă înaintea ta s-a făcut raise și un re-raise ar trebui să fii totuși atent pentru că și adversarii s-ar putea să aibă cărți foarte bune, precum AA, KK și QQ. În poker contează mult și poziția pe care o ai la masă, dar e bine să cunoști detaliile și să studiezi strategii înainte să începi să joci.
1 comentariu
I blog often and I truly thank you for your content. The article has truly peaked my interest. I am going to book mark your blog and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your RSS feed too.
https://infocampus.co.in/web-designing-training-in-bangalore.html
https://infocampus.co.in/web-development-training-in-bangalore.html
https://infocampus.co.in/front-end-development-course-in-bangalore.html
https://infocampus.co.in/full-stack-development-training-in-marathahalli.html
https://infocampus.co.in/advanced-java-training-bangalore.html
https://infocampus.co.in/best-selenium-testing-training-center-in-bangalore.html